Nieuws

Vegetarische Restaurantweek

Vegetarische Restaurantweek

Van 9-15 maart 2020 vindt de Vegetarische Restaurantweek plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Marnetta wil je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of...

Lees meer
Bapas middag – zondag 16 februari

Bapas middag – zondag 16 februari

Veel gasten kunnen de diversiteit aan (streek)bieren zeer waarderen in combinatie met de over(h)eerlijke gerechten. Daarom organiseren we een Bapas middag oftewel Bier met tapas. Marnetta maakt 5 over(h)eerlijke Kempische tapas gerechtjes klaar en Geert serveert hier...

Lees meer
Over(h)eerlijke groenten

Over(h)eerlijke groenten

Elk seizoen heeft zijn eigen groenten van de volle grond. In het voorjaar komt als eerste bladgroente de keeltjes (oftewel raapsteeltjes) beschikbaar. Even later, als de volle grond genoeg opgewarmd is de asperges. In het najaar zijn het de diverse koolsoorten die dan...

Lees meer
Pils en (speciaal)bier

Pils en (speciaal)bier

Op 15-jarige leeftijd, denk ik, dat ik mijn eerste pilsje heb gedronken. Ik vond het eigenlijk helemaal niet lekker, maar het hoorde er bij. Vanaf mijn zestiende heb ik aardig wat pils gedronken en dat was in de tijd dat een ober geen goede ober was als hij niet met...

Lees meer
Livar varken

Livar varken

Nadat we in 2000 begonnen in Liessel was er in het nabijgelegen Limburg een mooi project gestart door een vijftal boeren die terug wilden naar de kern: kwaliteitsvlees boordevol smaak. Hiervoor waren zij op zoek gegaan naar een nieuw speciaal ras genaamd Limburgs...

Lees meer
Hoeve Willem III

Hoeve Willem III

Toen we in 2000 begonnen in Liessel zijn we direct op zoek gegaan naar regionale producenten van streekproducten. Een van de eerste was Hoeve Willem III uit Helenaveen. Mat en Stephan’s vader en moeder hadden een melkveebedrijf in d’n Ouwe Peel en besloten in 1998 om...

Lees meer
Geert intro

Geert intro

Meerdere gasten hebben ons laten weten graag meer achtergrondinformatie te willen hebben over Streekrestaurant de Hofkaemer. Om te beginnen zal ik, Geert, mezelf eerst even beter voorstellen. Ik ben opgegroeid in de Rips, een klein dorpje in de Peel, waar mijn...

Lees meer
Streekverwennerijtje

Streekverwennerijtje

Wilt u ook eens lekker verwend worden? Bij het Streekverwennerijtje gaat u niet alleen genieten van 6 over(h)eerlijk bereide streekproducten, met liefde bereid door Marnetta, maar vertellen wij ook met trots over de gebruikte streekproducten. Geert kan bij iedere gang...

Lees meer
Likeuren van Leon

Likeuren van Leon

Iedere keer zijn we weer aangenaam verrast van de vernieuwende streekproducten. Dit maal Leon Likeur: Puur en eerlijk, thuis gemaakt, Brabants beste! Likeur uit de grond van je hart ". Uit eigen distilleerderij en van eigen appels en...

Lees meer