Menukaarten

Wij zijn 5 dagen per week vanaf 10.00 uur geopend (maandag en woensdag gesloten). U kunt genieten van een lekker bakske koffie of thee, fris, wijn of een van onze 100 soorten (streek)bieren. Tevens kunt u over(h)eerlijk genieten van een lunch of kiezen uit diverse voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en nagerechten.

Laat u verrassen met onze verrassingsmenu’s: Streekproeverijtje, Streekverwennerijtje of Shared (streek)dining.

U kunt ook thuis over(h)eerlijk genieten van streekproducten; een 6-gangen verrassingsmenu voor thuis, diverse afhaalmogelijkheden, ontbijt voor thuis, picknick voor thuis, bierpakketen en (streek)wijnen (zie hieronder).

Gelieve van te voren bestellen via info@streekrestaurant.nl
of tel. 0497-571396.

Maart 2021 bestonden we 15 jaar en ter gelegenheid hiervan hebben we een nieuw bier laten brouwen: de Hofkaemeraad. Onze menukaart bestaat voor ruim 80 % uit streekproducten, waarvan u in een gemoedelijke huiselijke sfeer kunt genieten, zoals u dat in de Bourgondische Kempen gewend bent. Marnetta maakt van deze streekproducten op eigentijdse wijze overheerlijke gerechten.

TIP: Wij hebben voor élk gerecht en menu een passend bier, wijn en niet-alcoholisch advies!

Lunch (12.00 tot 17.00 uur)

Lunchgerechten, Hapjes & Broodjes

U kunt kiezen: 1 broodje: 4,50 2 broodjes 9,00 3 broodjes 13,50

Boerenkaas Ruurhoeve Hoogeloon
Ambachtelijke achterham Elshorst Puur Baarschot
Tosti hamkaas, ham of kaas ham Elshorst Puur kaas Ruurhoeve
Carpaccio Henk Broeders Berkel Enschot
Gerookte paling Rijpelaal Helmond
Gerookte meerval Stroom Oirschot
Gerookte zalmforel de Ronde Bleek Sterksel
Geitenbrie fenegriek Alphenaer
Waterbuffelmozzarella Piet Vogels Deurne

Teuten omelet 6,50
Goed gevuld en met bruin brood (op verzoek ook vegetarisch mogelijk)

Uitsmijter de Hofkaemer 6,50
Twee gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Uitsmijter de Hofkaemer 3 eieren 8,00
Drie gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Uitsmijter de Hofkaemer 4 eieren 9,50
Vier gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Teutenkost 8,00
Gebakken bloedworst (Corné van Roessel) met appeltjes, spek, ei en bruin brood.

Panneke lever 8,00
Twee sneetjes brood met gebakken lever (Puur weidevlees, Thea en Ben Bruurs, Baarschot), spek en ui.

Broodje hamburger 8,50
Hamburger van Lakenvelder runderen (natuurvlees, Riel).

12-Uurtje t Hof 8,50
Twee sneetjes bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), rundvleeskroket uit Tilburg, huzarensalade en een gevuld Lekker’nei (Kempisch streekproduct uit Oirschot).

Hofkaemeradelijk 11,00
Oftewel een klein proeverijtje. Genieten van o.a. droge worst van Corné van Roessel, Kempenham van de Hooiberg uit Bladel, boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon, geitenkaas van de Saanenhof uit Heeze, gevuld Lekker’nei, gerookte meerval (Oirschot), rijpelaal (Helmond), bloedworst, ambachtelijke achterham en een Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).

Worstenbroodje 3,25
Van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.

Kempisch Pikantje 3,25
Pittig gehakt in deeg First Class Bakery Bergeijk.

Hofkaemer brood 3,25
Exclusief voor de Hofkaemer gebakken broodje door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel met huisgemaakte kruidenboter en tappenade (vegetarisch).

Pannenkoek of poffertjes 4,50
Voor de kinderen (vegetarisch).

Bittergarnituur 6,50
Acht stuks rundvlees bitterballen (Bourgondiers van Ad van Geloven uit Tilburg).

Borrelgarnituur 6,50
Bitterbal, kipcorn, kaassoufflé en mini frikandel 8 stuks.

Oesterzwam Bitterballen 8,00
Oesterzambitterballen (veganistisch) gemaakt door Jacqueline van Eerd uit Tilburg 8 stuks.

Kaasplankje de Ruurhoeve 6,50
Verrassende kazen van de Ruurhoeve uit Hoogeloon (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.

Streekplankje 8,50
Streekplankje met droge worst van Corné van Roessel uit Goirle en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Kaasplankje diverse landen 8,50
Onze verdwaalde Teut brengt Geert verrassende kazen uit diverse landen (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.

Bierplankje 11,00
Diverse soorten worst, ham en Hofkaemer grand cru bierkaas.

Brabantse borrelplank 11,00
Oesterzwambitterbal (Tilburg), La Trappe Isido’r kaasbitterbal, Hofkaemer grand cru bierkaas, alphenaer geitenbrie, groentesticks, tomaat mozarella.

Lunchsalades

Voorjaars bowl (veganistisch) 9,50
Salade met Nederlandse Quinoa, tuinerwten, zoetzure venkel (Adrie Oppers), radijs en wasabi noten.

Salade Bonne Femme (op verzoek vegetarisch mogelijk) 9,50
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (van Doremaele, Velddriel) en uitgebakken spekjes. Met honingmosterd dressing (honing, Natuurtuin ’t Loo).

Krokante kip (o.a. fam. Rijkers, Riethoven) 9,50
Krokant gebakken stukken volwaard kip op gemengde salade.

Salade de Hofkaemer à la Kempengoed 11,00

Gemengde Teutensalade met Kempenham (Hooiberg, Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.

Carpaccio (runderen, Henk Broeders, Berkel Enschot) 11,00
Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon), pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.

Vissalade “Kempen en Peel” (frisse salade) 12,50
Gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gemarineerde forel (de Ronde Bleek, Sterksel), Hollandse garnalen (Stolt, Groningen) en cocktailsaus (jenever graanbranderij de IJsvogel, Arcen).

Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel) 3,25
Onze salades zijn ook lekker met een Hofkaemer brood, huisgemaakte kruidenboter (met echte boter, Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Laat ons even weten als u meer salade wenst bij uw lunchsalade. Meer salade is geen probleem en hier rekenen we ook niets extra’s voor

Menu (12.00 tot 22.00 uur)

Drie gangen Teuten keuzemenu november 2021

Drie gangen Teuten keuzemenu 27,50 p.p.

U heeft de keuze uit 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten (zie hieronder).

We are the champignons (huisgemaakt)

Roergebakken champignons met knoflook. Gegratineerd met kaas (Ruurhoeve Hoogeloon). 

of

Indiaase currysoep (huisgemaakt en vegetarisch)
Soep van ui (Adrie Oppers, Middelbeers), rode linzen, mosterd, gember en kruiden.

#####

Paella
Goed gevuld rijstgerecht met kipfilet (fam Rijkers, Riethoven), mosselen en knoflookworst (Corné van Roessel, Goirle).

of

Prei prol
Preistamppot (Adrie Oppers, Middelbeers), gekookt ei (Lekkern’ei, Oirschot) en verse worst (Puur Weidevlees, Baarschot).

#####

Warme apfelstrudel met vanillesaus
Appel, rozijnen en kaneel in deeg. Vanillesaus en slagroom.

of

Frozen
Hazelnoot ijs en chocolade ijs met karamelsaus.

Voorafgaand aan het keuzemenu wordt een Hofkaemer brood geserveerd (exclusief voor ons gebakken door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel). Huisgemaakte kruidenboter met echte boter (Joris en Mascha Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenades.

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige biologische olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.

Voor kleine eters hebben wij halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen.

Voorgerechten

Paddenstoelen buideltjes  (huisgemaakt en veganistisch)  9,50
Fillodeeg gevuld met gebakken oesterzwammen, shiitake en kastanjechampignons.

Jacqueline’s salade (vegetarisch) 9,50
Gemengde salade met Gemengde salade met gegrilde seizoensgroenten zoals pastinaak, koolraap, wortel en Alphenaer geitenbrie.

Salade krokante kip 9,50
Krokant gebakken Volwaard kip (beter leven 1 ster o.a. fam. Rijkers, Riethoven) op gemengde salade.

Salade de Hofkaemer 11,00
Gemengde teutensalade met kempenham (Hooiberg Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing. 

Carpaccio 11,00
Over(h)eerlijke carpaccio van runderen (Henk Broeders, Berkel Enschot). Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing. 

Vissalade “Kempen en Peel” 12,50
Frisse salade met gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (de Ronde Bleek, Sterksel), garnalen (Solt, Lauwersoog) en cocktailsaus (jenever de IJsvogel, Arcen). Als hoofdgerecht 18,75

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Laat ons even weten als u meer salade wenst bij uw voorgerecht. Meer salade is geen probleem en hier rekenen we ook niets extra’s voor.

Huisgemaakte Soepen

Linzensoep (veganistisch & biologisch) 6,00
Oerhollandse soep met linzen, tomaat en soepgroenten (Adrie Oppers, Middelbeers).

Londonderry soep 6,00
Kruidige kippensoep met champignons.

Trio van soep 6,00
Keuze van de chef van 3 verschillende soepjes.
Op verzoek vegetarisch mogelijk.

Geert soep 6,00
Geen dag hetzelfde, vraag maar aan Geert.

Teutensoep 6,00
Soep van het Teutenmenu.

Soep wordt geserveerd met een sneetje brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).Opslaan en verlaten

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige biologische olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer groentes, friet of salade wensen dan is dit geen probleem (zonder extra kosten).

Voor kleine eters hebben we halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen. Tevens serveren wij kindermenu’s.

Herfst stoof (veganistisch) 18,50
Stoofpot van pastinaak, wortel, ui en Pulled Oats in rode wijn.
Geserveerd met aardappelpuree (Adrie Oppers, Middelbeers).

Pumpkin SurpRice (vegetarisch) 18,50
Pompoen risotto met gebakken oesterzwammen.
Pompoenen van Adrie en Jacqueline Oppers.

Spicy meerval 19,50
Gebakken pittig gekruide meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
Geserveerd met knoflooksaus.

De kip, de geit en het ei 18,50
Kipfilet (kipfilet o.a. familie Rijkers, Riethoven).
Geitenkaas (Saanenhof, Heeze). Op verse eipasta (Aalshof, Haps).

Varkensrollade 19,50
Rollade van weidevarkens (Elshorst Puur weidevlees).
Met een pruimen munt saus.

Jaar rond kaart

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige biologische olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.

Kipfiletspiesjes 16,50 
Volwaard kipfilet (o.a. familie Rijkers, Riethoven) met een pittige piri piri saus (geserveerd in een apart bakje).

Pasta bolognaise 16,50
Verse eipasta uit Haps met half om half gehakt. Gehakt van Puur weidevlees uit de Kempen (Elshorst Baarschot) en Lakenvelder runderen (natuurvlees Van ’t Zandeind Riel).

Varkenshaas medaillons 19,50
Medaillons in spek gewikkeld met champignon roomsaus. Van den Elshorst Puur, weidevlees uit de Kempen (Ben en Thea Bruurs, Baarschot).

Seaweed Burger (vegetarisch) 19,50
Veganistische burger met zeewier uit Nationaal Park Oosterschelde en een saus verrijkt met zeesla. Oftewel The Dutch Weed Burger.

Biefstuk van de haas 24,00
Over(h)eerlijke biefstuk met pepersaus (Henk Broeders, Berkel-Enschot). Runderen krijgen o.a. bierborstel van La Trappe.

Wildspecialiteiten

voorgerechten

Wild charcuterie (Nederland) 12,50
Gerookte eendfilet (eendenboerderij Helvoirt), fazantenpaté, ganzensalami en wild zwijn worst. Met blauwe bessen compote (Jan Janssen, Budel).

Carpaccio van Hert 12,50
Fijn gesneden hertenvlees (Cees en Joos Lauwers, Reusel).
Op rucola salade met truffelmayonaise en kroepoek van paddenstoelen.

Herfst paddenstoelen soep (vegetarisch) 6,00
Romige paddenstoelensoep met oesterzwammen en
kastanje champignons.

hoofdgerechten

Wildgoulash 21,00
Wildzwijn, fazant en hert in Hofkaemer Grand Cru gegaard.
Met geroosterde spruit en witlof.

Nederlands wild zwijn duet 21,00
Wild zwijn kotelet in combinatie met pulled wild zwijn.
Met een wilde saus.

Hertenbiefstuk 25,00
Biefstuk van Hertenhoeve De Voort (Cees en Joos Lauwers, Reusel).
Met bockbiersaus (De Roos, Hilvarenbeek).

Wild Combi 25,00
Wild zwijn kotelet, hertenbiefstukje en wildgoulash.
Geserveerd met gegrilde winterse groenten zoals pastinaak en knolselderij.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een winterse stamppot en een stoofpeertje. Wij werken o.a. met geschoten wild. Er kan dus nog een kogeltje in zitten.

Nagerechten

Qarc met honing (huisgemaakt met slagroom) 6,50
Hangop (Qarc, Leonie van Zuilichem) met honing en walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven) en slagroom.

Dadel walnoot worteltaart (veganistisch) 6,50
Huisgemaakte taart met dadel, walnoot en wortelen.

Karamel zeezout cheese cake 6,50
Huisgemaakte cheese cake met zeezout, karamel en slagroom.

Dame Blanche 6,50
Ambachtelijk vanille-ijs met warme chocoladesaus.

Coupe ‘De Hofkaemer’ 6,50
Stel uw eigen coupe samen door 3 bolletjes te kiezen uit de smaken; aardbei, blauwe bes, hazelnoot, kaneel, straciatella, chocolade-ijs, vanille-ijs of boerenkermis (nougatine ijs met stukjes noot en chocolade). Met slagroom.

2 bolletjes met slagroom 5,00

Dessert ’t Hof 8,50

Als u niet kunt kiezen, maken wij u ’t Hof door een proeverijtje van diverse lekkernijen op speciale wijze te presenteren.

Kinderijsje 5,00
Voor de kleine eters onder ons, 2 bolletjes van onderstaande smaken; aardbei, blauwe bes, hazelnoot, kaneel, straciatella, chocolade-ijs, vanille-ijs of boerenkermis (nougatine ijs met stukjes noot en chocolade). Met slagroom.

Teutendessert 6,50
Maak een keuze uit het dessert van het Teutenmenu.

Al dit heerlijke ijs wordt ambachtelijk bereid door de familie Krekels op “Hoeve Willem III” uit Helenaveen.

Kaasplankje diverse landen 8,50
Onze verdwaalde Teut is iedere keer weer op zoek naar verrassende nieuwe kazen uit verschillende landen.

Kaasplankje De Ruurhoeve 6,50
Verrassende kazen uit Hoogeloon.

Kaasplankjes worden geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel. Als u ons tijdig laat weten of u voor het kaasplateau gaat, kunnen de kaasjes rustig op temperatuur komen. Een overheerlijke rode port van Croft (Tawny) past zeer goed bij het kaasplankje (3,75 per glas). Voor bierliefhebbers de Luxe Quadrupel.

Kindermenu’s

Mogelijkheden voor de kinderen

Bij de kinderspeelhoek hebben wij tevens een baby verschoonplank.

Voor kinderen serveren wij halve porties voor halve prijzen.
Bijvoorbeeld een half soepje (3,00), een halve portie varkenshaas uit de Kempen (9,75) of een half 3 gangen Teuten keuzemenu (13,75).
Zo kunnen ze lekker meedoen met de grote mensen.

Als alternatief presenteren wij ook kindermenu’s.

Kinderpannenkoek of portie poffertjes 4,50
Kinderpasta; verse eipasta uit Haps, gehakt en tomatensaus  7,50

De volgende kindermenu’s serveren wij met verse frietjes,
biologische mayonaise en appelmoes van de Laarhoeve uit Diessen.

Frikandel              5,50
Kroket                   5,50
Kipnuggets           5,50
Vissticks                5,50
Kaassoufleetjes   5,50
Hamburger          7,50

High Tea

High Tea 't Hof

High Tea ’t Hof

15,50 p.p. De volgende hapjes staan voor u klaar (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel):

  • Brioche broodje met jam (Laarhoeve, Diessen).
  • Sandwiches met gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel, ei (Lekker’nei, Oirschot), slagersham (Corné van Roessel, Goirle) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
  • Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
  • Marnetta’s worteltjestaart met monchou topping.
  • Brownie (chocoladegebakje) uit eigen keuken.
  • Diverse muffins.
  • Teutenbonbon.

Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea van Alles Van Thee.

Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.

De prijs inclusief trio van soepjes: 21,00 per persoon.

 

High Tea de Hofkaemer

High Tea de Hofkaemer

15,50 p.p. De volgende hapjes staan voor u klaar (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel):

  • Bruin minibolletje met gedroogde Kempenham (hooiberg, Bladel).
  • Wit minibroodje met meervalmousse (de Stroom, Oirschot).
  • Brioche broodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel) met jam (Laarhoeve, Diessen).
  • Sandwiches met gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel), ei, slagersham (Corné van Roessel, Goirle) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
  • Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
  • Gevuld ei (Lekker’nei uit Oirschot).
  • Tomaat met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).

Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea van Alles Van Thee.

Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.

De prijs inclusief trio van soepjes: 21,00 per persoon.

Afhaalmogelijkheden, verrassingsmenu voor thuis, picknick en ontbijt.

6-gangen verrassingsmenu voor thuis (ook mogelijk met de kerst)

Wilt u genieten van een over(h)eerlijk 6-gangenverassingsmenu? Marnetta heeft met veel liefde een menu samengesteld bestaande uit streekgebonden seizoensproducten. U krijgt van Marnetta instructies mee hoe enkele van de gangen thuis opgewarmd dienen te worden. Uiteraard kunnen we rekening houden met allergieën of dieetwensen (zoutarm, glutenvrij, vegetarisch). Afhalen op afspraak (Hof 18 Bergeijk). Reserveren: 0497-571396 of per mail info@streekrestaurant.nl.

€32,50 per persoon

Afhaalmogelijkheden

Wild charcutterie 12,50
Gerookte eendfilet (eendenboerderij Helvoirt), fazantenpaté,
ganzensalami en wild zwijn worst. Met blauwe bessen compote
(Jan Janssen, Budel).

Erwtensoep 7,50 (voor 2 personen)
Erwtensoep met ribkarbonade, rookworst (Elshorst Puur
Weidevlees), prei, knolselderij en wortel (Oppers Middelbeers).
Sneetje zuurdesembrood (familiebakkerij van Heeswijk, Luyksgestel) met echte boter (Joris en Mascha Mathijssen) en hoevespek.

Nederlands wild zwijn duet 17,50
Wild zwijn kotelet in combinatie met pulled wild zwijn.
Met een wilde saus.

Wildgoulash 17,50
Wildzwijn, fazant en hert in Hofkaemer Grand Cru gegaard.
Met geroosterde spruit en witlof.

Pumpkin SurpRice (vegetarisch) 15,00
Pompoen risotto met gebakken oesterzwammen.
Pompoenen van Adrie en Jacqueline Oppers.

Spicy meerval 15,00
Gebakken pittig gekruide meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
Geserveerd met knoflooksaus.

Seaweed Burger 15,00
Veganistische burger met zeewier uit Nationaal
Park Oosterschelde en een saus verrijkt met zeesla.
Oftewel The Dutch Weed Burger.

Varkensrollade 15,00
Rollade van weidevarkens (Elshorst Puur weidevlees).
Met een pruimen munt saus.

Picknick voor thuis

Een picknick bestaat uit;

  • mini waldkorn belegd met Kempenham ( Hooiberg Bladel)
  • ciabatta belegd met eiersalade
  • clubsandwich ham kaas
  • quiche (Lekkern’ei)
  • cheesecake (huisgemaakt)
  • worteltaart (huisgemaakt)
  • frambozenmuffin
  • appelsap

Voor 2 personen €26,00

Gelieve van te voren reserveren.

Ontbijt voor thuis

Een ontbijt bestaat uit;

• mini waldkorn belegd met Kempenham ( Hooiberg Bladel)
• ciabatta belegd met meerval
• clubsandwich ham kaas
• quiche (Lekkern’ei)
• verse jus d’orange
• verse thee (Tearumours Bladel)
• gesneden vers fruit

Voor 2 personen €26,00

Gelieve van te voren reserveren.

Bierpaketten, Brabantse wijn (afhaal)

Ook kunt u bij ons bierpakketten afhalen: 15,00 voor 5 stuks. Laat je verrassen door Geert of zelf samen te stellen.

Fles Brabantse of Limburgse wijn 12,50
Brabant rood, Solaris wit of Kessthor wit
Parelwijn Dassemus 15,00
Brut mousserend Dassemus 20,00

Overige geniet mogelijkheden

Kerstmenu 2021

Voorgerechten

Witte kerst (vegetarisch)
Gebakken pastinaaktaartje met geitenbrie (Alphenaer)
en walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven).
of
‘t Kalkoentje
Gemengde salade met kalkoenrollade,
pesto en kers(t)tomaatjes.
of
Drie Koningen
Tartaar van Nederlandse zalmforel, gerookte paling (Rijpelaal, Helmond) en
crème van gerookte meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
of
Kerst duet
Nederlandse wild zwijnsham met paté van het Livar varken
(grootgebracht in het trappistenklooster van Lilbosch).
Met crème van pruimen.

Soepen

Kerstgroen (vegetarisch)
Broccolisoep met rucola en
waterbuffelmozzarella (Piet Vogels, Deurne).
of
Heldere kippensoep
Heldere bouillon van beter leven kip (o.a. fam Rijkers, Riethoven).
Met prei en kerrie.

Hoofdgerechten

Herder groenten bowl (vegetarisch)
Geroosterde paddenstoelen.
Geroosterde pompoen, gegrilde witlof en pastinaak.
Met Nederlandse quinoa.
of
Hossana
Gebakken heilbotfilet.
Gegratineerd met kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
of
In de herberg
Stoofpot van Nederlandse haas.
Met rode kool stamppot en stoofpeer.
of
Biefstuk Melchior
Gebakken biefstuk van de haas (Henk Broeders, Berkel-Enschot).
Met truffeljus.

Dessert

Pumpkin en spices
Pompoencake met hazelnoot, specerijenroom en mandarijn.

Koffie of thee met kerstbonbonnetjes

€47,50 per persoon. Kleine wijzigingen voorbehouden.

Wij zijn 1e en 2e kerstdag de gehele dag geopend.
U mag zelf bepalen hoe laat u wenst te komen.

Uw keuze van wat u wilt eten kunt u aangeven bij aanvang van het kerstdiner. U heeft de keuze uit 4 voorgerechten, 2 soepen en 4 hoofdgerechten zoals hierboven vermeld.

Heeft u speciale wensen (bv. een allergie, zoutloos of veganistisch) laat het ons even weten, dan kunnen we hiervoor zorgen.

Vraag gerust per gerecht om een wijn of een bieradvies.

Wenst u iets anders zoals een kerstbrunch of high tea dan is dit in overleg mogelijk.

Op reservering is dit kerstmenu ook mogelijk buiten de kerstdagen om.
Zeer geschikt als bedrijfsetentje of samen met familie of vrienden.

Voor kinderen tot en met 12 jaar serveren we halve porties voor halve prijzen of een kindermenu. We beschikken over een kinderspeelhoek met tv.

Streekproeverijtje

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekproeverijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Wij presenteren het streekproeverijtje op authentieke wijze in 4 volledige gangen voor 37,50 p.p.
(voorgerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht).

Uitsluitend te bestellen per tafel.

Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 4 gangen. U geeft zelf het tempo aan oftewel wilt u de gangen snel na elkaar laten komen of rustig aan.

 

Streekverwennerijtje

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekverwennerijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Wij presenteren het streekverwennerijtje in 6 gangen voor 37,50 p.p.

Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 6 gerechtjes / tapas.

U geeft zelf het tempo aan van het streekverwennerijtje,
oftewel wilt u de gerechtjes snel na elkaar laten komen of rustig aan.

Per te serveren gerechtje kunnen wij een passend bier en / of wijnadvies geven.

Het is aan te bevelen om het streekverwennerijtje per tafel te bestellen.

Shared (streek)dining

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekproeverijtje, het Streekverwennerijtje & Shared (streek)dining kunt u niet alleen culinair genieten van deze streekproducten, maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Wij presenteren het Shared (streek)dining concept voor 37,50

Bij de Shared (streek)dining krijgt u als start diverse kleine gerechtjes. Aanvullend een duo van soepjes. Hierna serveren wij warme gerechtjes. Afsluitend over(h)eerlijke dessertjes.

Leuk om samen te delen en om van te genieten!

Walking Streek Dinner

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen. Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het walking streekdinner kunt u culinair genieten van diverse streekproducten en op informele wijze samen zijn met collega’s, familie of vrienden.
Wij presenteren het walking streekdinner in 8 gangen.

Walking streekdinner 40,00 p.p.

Om de start van het walking dinner een feestelijk tintje te geven bevelen wij als aperitief aan een Kir de Kempen; een overheerlijke glaasje Brabantse Solaris (Dassemus, Chaam) met Blauwe Bessen Likorette (Jan Janssen, Budel) 4,50 per persoon

Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje genieten van 8 over(h)eerlijke streekgerechtjes, met liefde bereid door Marnetta.

De 8 gerechtjes worden om het half uur gepresenteerd. U kunt dus uitgaan van een tijdsbestek van ongeveer 4 uur. Mocht u dit anders wensen dan vernemen wij dit graag.

De drankjes worden geturfd en apart vermeld op de rekening. Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 20 personen. 

Teutenbrunch

De Teutenbrunch bestaat uit:

  • witte en bruine broodjes (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
  • gesneden wit en bruin brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
  • Teutenbrood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
  • roggebrood
  • beschuit
  • gekookte eieren (Lekker’nei uit Oirschot)
  • worstenbroodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
  • boerenkaas (kaasboerderij De Ruurhoeve, Hoogeloon)
  • 2 soorten hartig beleg; gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel) en slagersham (Corné van Roessel, Goirle)
  • 2 soorten zoet beleg, o.a. blauwe bosbessen jam (Jan Janssen, Budel)

 De prijs van bovenstaande Teutenbrunch is 14,00 per persoon.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

Deze Teutenbrunch is uit te breiden met het volgende;

  • Soep van de dag  5,00 per persoon
  • Omelet van Lekker’nei uit Oirschot 3,50 per persoon

In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen. 

Authentieke Streekbrunch

14,00 p.p. De Authentieke Streekbrunch bestaat uit:

  • gesneden wit en bruin brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
  • Teutenbrood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
  • roggebrood
  • zure zult en kaantjes
  • boerenomelet (Lekker’nei, Oirschot)
  • bloedworst met appeltjes en spek (bloedworst en spek Corné van Roessel, Goirle)
  • boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon)
  • gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel)
  • zoet beleg (b.v. aardbeienjam de Laarhoeve, Diessen)
  • koffie en thee

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

Deze Authentieke Streekbrunch is uit te breiden met het volgende:

Soep van de dag: 5,00 per persoon.
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.

Omelet van Lekker’nei uit Oirschot: 3,50 per persoon.

Als alternatief voor een Authentieke Streekbrunch kunnen we ook een Teutenbrunch verzorgen (met o.a. een worstenbroodje i.p.v. bloedworst en andere soorten beleg i.p.v. zure zult en kaantjes).

Lunch de Hofkaemer

Oftewel een uitgebreide lunch bestaande uit luxe belegde broodjes.

In ons gemoedelijke Streekrestaurant werken wij daar waar mogelijk met streekproducten. Ook bij Lunch “de Hofkaemer” kunt u volop genieten van de geneugtes des levens, die de Kempen en omgeving te bieden heeft.

De hieronder gepresenteerde broodjes worden gebakken door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
• Waldkorn met boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon) en slagersachterham (Corné van Roesel, Goirle) van varkensvlees (Elshorst Puur, Baarschot).
• Waldkorn met gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel).
• Focaccia met gerookte meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
• Focaccia met gerookte paling (Rijpelaal, Johan en Marij Meulendijks, Helmond).
• Zacht bolletje met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
• Zacht bolletje met huisgemaakte eiersalade (Lekker’nei, Oirschot).

Voor elke 2 personen zijn 6 verschillende broodjes beschikbaar. De prijs voor bovenstaande; 20,00 per persoon

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn) worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

Een goede Kempische gewoonte is om de lunch te beginnen met een lekker “kumke” soep. Soep kan in overleg vastgesteld worden. De meerprijs van de soep is 5,00 per persoon. 

Broodjes 't Hof

Wij serveren diverse soorten belegde broodjes tarwe / volkoren / maïs / muesli / spelt van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel;

  • gekookte ham (den Elshorst Puur, Baarschot)
  • gerookte ham (de Hooiberg, Bladel)
  • boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon)

Hiernaast serveren wij een ambachtelijk worstenbroodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).

 Er zal tevens met koffie en/of thee worden rondgegaan.

De kosten van bovenstaande zijn 14,00 per persoon.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

De broodjes ‘t Hof is uit te breiden met bijvoorbeeld:

  • Teutenbrood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel (1,30 per persoon).
  • Soep van de dag (5,00 per persoon).

In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.

Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 25 personen en alleen mogelijk op reservering. 

Theatermenu Kattendans aan tafel

In samenwerking met de Kattendans hebben we een speciaal Theatermenu samengesteld.
Oftewel een compleet verzorgd avondje uit met een mooie voorstelling in de Kattendans in combinatie met het genieten van streekproducten.

Als u zo rond 18.00 uur reserveert dan zorgen wij dat u van onderstaand menu kunt genieten en op tijd bij de Kattendans bent. De Kattendans is 5 minuten lopen (400 meter) vanuit de Hofkaemer.

Driegangen Streekproeverijtje bestaande uit soep, hoofdgerecht en nagerecht voor de prijs van 28,50.

Als extra bieden we (gratis) een kopje koffie of thee aan bij afsluiting van de maaltijd.

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekproeverijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

High beer              High wine

Bierproeverijtje       Wijnproeverijtje

High Beer

High Beer
3 verschillende bieren kaas bittergarnituur
Kempisch pikantje Bergeijkse bol      
21,00 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

Bierproeverijtje

Bierproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 biertjes met bijbehorende hapjes    
21,00 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

High Wine

High Wine
verschillende wijnen kaas bittergarnituur
Kempisch pikantje Bergeijkse bol      
21,00 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

Wijnproeverijtje

Wijnproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 wijntjes met bijbehorende hapjes   
21,00 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

Laat u ook eens culinair verwennen middels het unieke Streekproeverijtje, Streekverwennerijtje of Shared (streek)dining. Hierbij worden uitsluitend streekproducten geserveerd.

Ons driegangen Teuten keuze menu wisselt maandelijks. De menukaart wisselt om de drie maanden. Daarnaast werken wij met seizoensproducten zoals asperges, aardbeien en wild. Wij werken met verse en dus gezonde producten.

Naast persoonlijke aandacht, spelen wij in op de wensen van onze gasten (o.a. glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, veganistisch). Mocht u onverhoopt minder tijd hebben dan houden wij daar rekening mee. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor grotere gezelschappen. 

Bourgondisch genieten..
Wil je reserveren?