Menukaarten
Wij zijn 5 dagen per week vanaf 10.30 uur geopend (maandag en woensdag gesloten). U kunt dan genieten van een lekker bakske koffie of thee, fris, wijn of een van onze 100 soorten (streek)bieren. Tevens kunt u over(h)eerlijk genieten van een lunch of kiezen uit diverse voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en nagerechten.
Laat u verrassen met onze verrassingsmenu’s: Streekproeverijtje, Streekverwennerijtje of Shared (streek)dining.
Wij zijn onze gasten graag van dienst met diverse afhaalmogelijkheden zoals een 6 gangen verrassingsmenu, bierpakketten en (streek)wijnen.
Gelieve van te voren bestellen via info@streekrestaurant.nl
of tel. 0497-571396.
Maart 2021 bestonden we 15 jaar en ter gelegenheid hiervan hebben we een nieuw bier laten brouwen: de Hofkaemeraad. Onze menukaart bestaat voor ruim 80 % uit streekproducten, waarvan u in een gemoedelijke huiselijke sfeer kunt genieten, zoals u dat in de Bourgondische Kempen gewend bent. Marnetta maakt van deze streekproducten op eigentijdse wijze overheerlijke gerechten.
TIP: Wij hebben voor élk gerecht en menu een passend bier, wijn en niet-alcoholisch advies!
Lunch (12.00 tot 17.00 uur)
Lunchgerechten, Hapjes & Broodjes
U kunt kiezen: 1 broodje: 5,00 2 broodjes 10,00 3 broodjes 15,00
Boerenkaas Ruurhoeve Hoogeloon
Ambachtelijke achterham Elshorst Puur Baarschot
Tosti hamkaas, ham of kaas ham Elshorst Puur kaas Ruurhoeve
Carpaccio Henk Broeders Berkel Enschot
Gerookte paling Rijpelaal Helmond
Gerookte meerval Stroom Oirschot
Gerookte zalmforel Rijpelaal Helmond
Geitenbrie fenegriek Alphenaer
Waterbuffelmozzarella Piet Vogels Deurne
Teuten omelet 6,50
Goed gevuld en met bruin brood (op verzoek ook vegetarisch mogelijk)
Uitsmijter de Hofkaemer 6,50
Twee gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Uitsmijter de Hofkaemer 3 eieren 8,00
Drie gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Uitsmijter de Hofkaemer 4 eieren 9,50
Vier gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Teutenkost 8,00
Gebakken bloedworst (Corné van Roessel) met appeltjes, spek, ei en bruin brood.
Panneke lever 8,00
Twee sneetjes brood met gebakken lever (Puur weidevlees, Thea en Ben Bruurs, Baarschot), spek en ui.
Broodje hamburger 8,50
Hamburger van Lakenvelder runderen (natuurvlees, Riel).
12-Uurtje t Hof 9,00
Twee sneetjes bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), rundvleeskroket uit Tilburg, huzarensalade en een gevuld Lekker’nei (Kempisch streekproduct uit Oirschot).
BRGK 10,00
Oftewel carpaccio (Henk Broeders, Berkel Enschot), meervalmousse (Jack van der Schoot, Oirschot), zalmsalade (Paul Meulendijks, Helmond) en Alphenaer geitenbrie op Hofkaemer brood, kommetje runderbouillon en voorjaarsbowl.
Worstenbroodje 3,50
Van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
Pittig groentebroodje (veganistisch) 3,50
Groenten in deeg First Class Bakery Bergeijk.
Hofkaemer brood 3,50
Exclusief voor de Hofkaemer gebakken broodje door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel met huisgemaakte kruidenboter en tappenade (vegetarisch).
Pannenkoek of poffertjes 4,50
Voor de kinderen (vegetarisch).
Bittergarnituur 8,00
Acht stuks rundvlees bitterballen (Bourgondiers van Ad van Geloven uit Tilburg).
Borrelgarnituur 8,00
Bitterbal, kipcorn, kaassoufflé en mini frikandel 8 stuks.
Oesterzwam Bitterballen 8,50
Oesterzambitterballen (veganistisch) gemaakt door Jacqueline van Eerd uit Tilburg 8 stuks.
Kaasplankje de Ruurhoeve 8,00
Verrassende kazen van de Ruurhoeve uit Hoogeloon (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
Streekplankje 9,00
Streekplankje met droge worst van Corné van Roessel uit Goirle en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Divers kaasplankje 10,00
Onze verdwaalde Teut brengt Geert verrassende kazen uit diverse landen (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
Bierplankje 12,50
Diverse soorten worst, ham en Hofkaemer grand cru bierkaas.
Brabantse borrelplank 11,00
Oesterzwambitterbal (Tilburg), La Trappe Isido’r kaasbitterbal, Hofkaemer grand cru bierkaas, alphenaer geitenbrie, groentesticks, tomaat mozarella.
Lunchsalades
Paddenstoelen flammkuchen (veganistisch) 9,50
Gebakken paddenstoelenmix (champignonkwekerij Joheko, Dongen) op een krokante flammkuchen.
Alphenaer salade (vegetarisch) 9,50
Gemengde salade met winterpostelein, Alphenaer (geitenbrie uit Alphen),
walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven) en honing (natuurtuin ’t Loo).
Salade Bonne Femme (op verzoek vegetarisch mogelijk) 9,50
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (van Doremaele, Velddriel) en uitgebakken spekjes. Met honingmosterd dressing (honing, Natuurtuin ’t Loo).
Salade krokante kip (o.a. fam. Rijkers, Riethoven) 9,50
Krokant gebakken stukken volwaard kip op gemengde salade.
Hofkaemeradelijk 11,00
Oftewel een klein proeverijtje. Genieten van o.a. droge worst van Corné van Roessel, Kempenham van de Hooiberg uit Bladel, boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon, geitenkaas van de Saanenhof uit Heeze, gevuld Lekker’nei, gerookte meerval (Oirschot), rijpelaal (Helmond), bloedworst, ambachtelijke achterham en een Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).
Salade de Hofkaemer à la Kempengoed 11,00
Gemengde Teutensalade met Kempenham (Hooiberg, Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.
Carpaccio (runderen, Henk Broeders, Berkel Enschot) 12,50
Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon), pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.
Vissalade “Kempen en Peel” (frisse salade) 12,50
Gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (Rijpelaal), Hollandse garnalen (Stolt, Groningen) en cocktailsaus (jenever graanbranderij de IJsvogel, Arcen).
Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel) 3,50
Onze salades zijn ook lekker met een Hofkaemer brood, huisgemaakte kruidenboter (met echte boter, Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Laat ons even weten als u meer salade wenst bij uw lunchsalade. Meer salade is geen probleem en hier rekenen we ook niets extra’s voor.
Menu (vanaf 12.00 uur)
Drie gangen Teuten keuzemenu juni 2023
Drie gangen Teuten keuzemenu 28,50 p.p.
U heeft de keuze uit 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten (zie hieronder).
Peperofnie
Salade gepofte paprika (Natuurlijk Henriette, Dongen), feta (Schaepsdyck) en olijven.
of
Doperwtensoep
Huisgemaakte doperwtensoep (Oppers, Middelbeers).
#####
Schelvis
Gebakken schelvisfilet (Schmidt) met citroenboter.
of
Pulled chicken
Rustig gegaarde kip (Kapteijns, Diessen). Met tomatenchutney (Natuurlijk Henriette, Dongen).
#####
Juni
Yoghurt sinaasappel ijs met mandarijn en slagroom.
of
Rabarbertaart
Huisgemaakte cheescake met rabarber (Oppers, Middelbeers). Met slagroom.
Voorafgaand aan het keuzemenu wordt een Hofkaemer brood geserveerd (exclusief voor ons gebakken door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel). Huisgemaakte kruidenboter met echte boter (Joris en Mascha Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenades.
Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.
Voor kleine eters hebben wij halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen.
Voorgerechten
Voorjaarsbowl (veganistisch) 9,50
Bowl met Nederlandse Quinoa, peultjes, komkommer, radijs, zoetzure venkel (Adrie Oppers) en wasabi noten.
We are the champignons (vegetarisch) 9,50
Gebakken champignons (JoHeKo, Dongen) in knoflook roomsaus. Gegratineerd met kaas (Ruurhoeve Hoogeloon).
Alphenaer salade (vegetarisch) 9,50
Gemengde salade met winterpostelein, Alphenaer (geitenbrie uit Alphen),
walnoten (Hanne Hoeve Westerhoven) en honing (natuurtuin ’t Loo).
Salade krokante kip 9,50
Krokant gebakken stukken kip (Kapteijns, Diessen) op gemengde salade.
Rosbief met venkelsalade 11,00
Rosé gebraden rosbief (Corne van Roessel, Goirle) met venkel salade (Oppers, Middelbeers) en huisgemaakte remoulade.
Salade de Hofkaemer 11,00
Gemengde teutensalade met kempenham (Hooiberg Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.
Carpaccio 12,50
Over(h)eerlijke carpaccio van runderen (Henk Broeders, Berkel Enschot). Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.
Vissalade “Kempen en Peel” 12,50
Frisse salade met gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (Rijpelaal), garnalen (Solt, Lauwersoog) en cocktailsaus (jenever de IJsvogel, Arcen).
Als hoofdgerecht 18,75
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Laat ons even weten als u meer salade wenst bij uw voorgerecht. Meer salade is geen probleem en hier rekenen we ook niets extra’s voor.
Huisgemaakte Soepen
Voorjaars groenten soep (veganistisch) 6,00
Verrassende heldere soep met voorjaars groenten zoals doperwt, venkel, wortel en bleekselderij.
Lente-ui soep (vegetarisch) 6,00
Romige soep met lente-ui.
Trio van soep 6,00
Keuze van de chef van 3 verschillende soepjes.
Op verzoek vegetarisch mogelijk.
Geert soep 6,00
Geen dag hetzelfde, vraag maar aan Geert.
Teutensoep 6,00
Soep van het Teutenmenu.
Soep wordt geserveerd met een sneetje brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).laan en verlaten
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer groentes, friet of salade wensen dan is dit geen probleem (zonder extra kosten).
Voor kleine eters hebben we halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen. Tevens serveren wij kindermenu’s.
M van mozzarella (vegetarisch) 18,50
Verse eierpasta (Aalshof eieren, Haps) met spinazie, cherrytomaat (natuurllijk tomaat, Dongen). Brabantse waterbufflel mozzarella (Piet Vogels, Deurne).
Groe(n)ten van Adrie (veganistisch) 18,50
Prei, paksoi, wortel, ui (Adrie Oppers, Middelbeers) en gemengde noten, knoflook komkommersaus. Met risottorijst.
Meerval a la crème 19,50
Gebakken meerval (Jack van der Schoot, Oirschot). Gepresenteerd met venkelcrème.
Beekridder 19,50
Op de huid gebakken biologische beekridder met hollandaisesaus.
Lamsschotel (Rob Adriaans, Eindhoven) 21,50
Combinatie van lamstoofvlees, gekruide rollade en lamskotelet.
Puur weidevlees filet (puur weidevlees, Thea & Ben Bruurs) 19,50
Varkensfilet in spek gewikkeld met kaassaus (Ruurhoeve, Hoogeloon).
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer groentes, friet of salade wensen dan is dit geen probleem (zonder extra kosten).
Voor kleine eters hebben we halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen. Tevens serveren wij kindermenu’s.
M van mozzarella (vegetarisch) 18,50
Verse eierpasta (Aalshof eieren, Haps) met spinazie, cherrytomaat (natuurllijk tomaat, Dongen). Brabantse waterbufflel mozzarella (Piet Vogels, Deurne).
Groe(n)ten van Adrie (veganistisch) 18,50
Prei, paksoi, wortel, ui (Adrie Oppers, Middelbeers) en gemengde noten, knoflook komkommersaus. Met risottorijst.
Meerval a la crème 19,50
Gebakken meerval (Jack van der Schoot, Oirschot). Gepresenteerd met venkelcrème.
Beekridder 19,50
Op de huid gebakken biologische beekridder met hollandaisesaus.
Lamsschotel (Rob Adriaans, Eindhoven) 21,50
Combinatie van lamstoofvlees, gekruide rollade en lamskotelet.
Puur weidevlees filet (puur weidevlees, Thea & Ben Bruurs) 19,50
Varkensfilet in spek gewikkeld met kaassaus (Ruurhoeve, Hoogeloon).
Jaar rond kaart
8Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.
Kip Shaslick 18,50
Gekruide kipfilet (Kapteijns, Diessen). Met spek, ui en prei.
Pasta bolognaise 17,50
Verse eipasta uit Haps met half om half gehakt. Gehakt van Puur weidevlees uit de Kempen (Elshorst Baarschot) en Lakenvelder runderen (natuurvlees Van ’t Zandeind Riel).
Varkenshaas medaillons 19,50
Medaillons in spek gewikkeld met champignon roomsaus. Van den Elshorst Puur, weidevlees uit de Kempen (Ben en Thea Bruurs, Baarschot).
Seaweed Burger (vegetarisch) 19,50
Veganistische burger met zeewier uit Nationaal Park Oosterschelde en een saus verrijkt met zeesla. Oftewel The Dutch Weed Burger.
Biefstuk van de haas 28,00
Over(h)eerlijke biefstuk met pepersaus (Henk Broeders, Berkel-Enschot). Runderen krijgen o.a. bierborstel van La Trappe.
Nagerechten
Qarc verrassing (huisgemaakt) 6,50
Bladerdeegschelp met vulling van qarc (Leonie van Zuilichem), gedroogde appel, abrikoos, amandel en rozijnen.
Framboos limoen carre (veganistisch) 6,50
Fris veganistisch framboos limoen dessert.
Dame Blanche 6,50
Ambachtelijk vanille-ijs met warme chocoladesaus.
Coupe ‘De Hofkaemer’ 6,50
Stel uw eigen coupe samen door 3 bolletjes te kiezen uit de smaken; aardbei, blauwe bes, yoghurt amarene, advocaatijs, straciatella, chocolade-ijs, vanille-ijs of boerenkermis (nougatine ijs met stukjes noot en chocolade). Met slagroom.
2 bolletjes met slagroom 5,00
Dessert ’t Hof 8,50
Als u niet kunt kiezen, maken wij u ’t Hof door een proeverijtje van diverse
lekkernijen op speciale wijze te presenteren.
Kinderijsje 5,00
Voor de kleine eters onder ons, 2 bolletjes van onderstaande smaken; aardbei, blauwe bes, yoghurt amarene, advocaatijs, straciatella, chocolade-ijs, vanille-ijs of boerenkermis (nougatine ijs met stukjes noot en chocolade). Met slagroom.
Teutendessert 6,50
Maak een keuze uit het dessert van het Teutenmenu.
Al dit heerlijke ijs wordt ambachtelijk bereid door de familie Krekels op “Hoeve Willem III” uit Helenaveen.
Divers kaasplankje 10,00
Onze verdwaalde Teut is iedere keer weer op zoek naar verrassende nieuwe kazen.
Kaasplankje De Ruurhoeve 8,00
Verrassende kazen uit Hoogeloon.
Kaasplankjes worden geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel. Als u ons tijdig laat weten of u voor het kaasplateau gaat, kunnen de kaasjes rustig op temperatuur komen. Een overheerlijke rode port van Croft (Tawny) past zeer goed bij het kaasplankje (4,00 per glas). Voor bierliefhebbers de Luxe Quadrupel.
Kindermenu’s
Mogelijkheden voor de kinderen
Bij de kinderspeelhoek hebben wij tevens een baby verschoonplank.
Voor kinderen serveren wij halve porties voor halve prijzen.
Bijvoorbeeld een half soepje (3,00), een halve portie varkenshaas uit de Kempen (9,75) of een half 3 gangen Teuten keuzemenu (14,25).
Zo kunnen ze lekker meedoen met de grote mensen.
Als alternatief presenteren wij ook kindermenu’s.
Kinderpannenkoek of portie poffertjes 4,50
Kinderpasta; verse eipasta uit Haps, gehakt en tomatensaus 8,50
De volgende kindermenu’s serveren wij met verse frietjes,
biologische mayonaise en appelmoes van de Laarhoeve uit Diessen.
Frikandel 6,00
Kroket 6,00
Kipnuggets 6,00
Vissticks 6,00
Kaassoufleetjes 6,00
Hamburger 9,00
High Tea
High Tea 't Hof (zoet)
16,50 p.p. De volgende hapjes staan voor u klaar (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel):
- Brioche broodje met jam (Laarhoeve, Diessen).
- Sandwiches met gerookte zalmforel (Rijpelaal, Helmond), ei (Lekker’nei, Oirschot), slagersham (Corné van Roessel, Goirle) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
- Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
- Marnetta’s worteltjestaart met monchou topping.
- Brownie (chocoladegebakje) uit eigen keuken.
- Diverse muffins.
Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea van Alles Van Thee.
Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.
De prijs inclusief trio van soepjes: 22,50 per persoon.
Vanaf 2 personen op reservering.
High Tea de Hofkaemer (hartig)
16,50 p.p. De volgende hapjes staan voor u klaar (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel):
- Bruin minibolletje met gedroogde Kempenham (hooiberg, Bladel).
- Wit minibroodje met meervalmousse (de Stroom, Oirschot).
- Brioche broodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel) met jam (Laarhoeve, Diessen).
- Sandwiches met gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel), ei, slagersham (Corné van Roessel, Goirle) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
- Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
- Gevuld ei (Lekker’nei uit Oirschot).
- Tomaat met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea van Alles Van Thee.
Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.
De prijs inclusief trio van soepjes: 22,50 per persoon.
Vanaf 2 personen op reservering.
Verrassingsmenu voor thuis & bier / wijn voor thuis.
Verrassingsmenu voor thuis
Marnetta maakt met liefde een 6-gangen verrassingsmenu voor u klaar. U krijgt instructies mee hoe dit thuis op te warmen. Graag doorgeven of u allergieën of dieetwensen hebt.
Kosten zijn 34,50 per persoon.
Bierpakketten, Brabantse wijn (afhaal)
Ook kunt u bij ons bierpakketten afhalen: 15,00 voor 5 stuks. Laat je verrassen door Geert of zelf samen te stellen.
Fles Hofkaemeraad 75 cl 6,75
Fles Brabantse of Limburgse wijn 12,50
Brabant rood, Solaris wit of Kessthor wit
Parelwijn Dassemus 15,00
Brut mousserend Dassemus 20,00
Overige geniet mogelijkheden
Asperge specialiteiten
Deze overheerlijke dagverse asperges komen van
Jeanne en Wil van der Aa uit Riethoven oftewel Aspergeboerderij Boshoven. Wij zijn aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.
voorgerechten
Salade Jeanne (vegetarisch) 11,00
Asperge salade met Nederlandse Quinoa in combinatie met zongedroogde tomaatjes, peultjes en waterbuffel mozzarella (Piet Vogels Deurne).
De hamvraag met asperges 12,50
Rijkelijk gevulde salade met asperges, gerookte Kempenham (Hooiberg Bladel), achterham (Elshorst Puur, Baarschot) en La Trappe quadrupel ham. Als hoofdgerecht 18,75
Romige aspergesoep (vegetarisch) 6,00
hoofdgerechten
Asperge traditioneel 21,50
Asperges op traditionele wijze geserveerd met krielaardappeltjes
(Adrie Oppers, Middelbeers), achterham (Elshorst Puur, Baarschot)
en gekookt kakelvers Lekker’nei (Oirschot).
Gegrilde asperges (vegetarisch) 21,50
Gegrilde asperges gegratineerd met Alphenaer (geitenbrie uit Alphen)
en gekookt kakelvers Lekker’nei (Oirschot).
Asperges met biologische beekridder 26,00
Asperges met gestoomde beekridder (stevige zoetwatervis van Dilvis, Akersloot).
Lam met asperges (Schapenhouderij Rob Adriaans, Eindhoven) 28,00
Heerlijke combinatie van asperges met zuiglam.
Aanbevolen bij asperges de door het Brabants Asperge Genootschap uitverkoren aspergewijn: Colombard Ugni Blanc, Vignoble Ferette
Frankrijk per fles 22,00 per glas 4,00
Aanbevolen bier bij asperges: Hofkaemeraad (van ’t vat) 4,00
Aanbevolen niet alcoholisch bij asperges: Offline Blend thee 2,50
Voor of tijdens de maaltijd kunt u genieten van Liqueur d’Asperges
van graanbranderij de IJsvogel uit Arcen. 3,50
Streekproeverijtje
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.
Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het Streekproeverijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.
Wij presenteren het streekproeverijtje op authentieke wijze in 4 volledige gangen voor 38,50 p.p.
(voorgerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht).
Uitsluitend te bestellen per tafel.
Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 4 gangen. U geeft zelf het tempo aan oftewel wilt u de gangen snel na elkaar laten komen of rustig aan.
Streekverwennerijtje
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.
Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het Streekverwennerijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.
Wij presenteren het streekverwennerijtje in 6 gangen voor 38,50 p.p.
Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 6 gerechtjes / tapas.
U geeft zelf het tempo aan van het streekverwennerijtje,
oftewel wilt u de gerechtjes snel na elkaar laten komen of rustig aan.
Per te serveren gerechtje kunnen wij een passend bier en / of wijnadvies geven.
Het is aan te bevelen om het streekverwennerijtje per tafel te bestellen.
Shared (streek)dining
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.
Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het Streekproeverijtje, het Streekverwennerijtje & Shared (streek)dining kunt u niet alleen culinair genieten van deze streekproducten, maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.
Wij presenteren het Shared (streek)dining concept voor 38,50 p.p.
Bij de Shared (streek)dining krijgt u als start diverse kleine gerechtjes. Aanvullend een duo van soepjes. Hierna serveren wij warme gerechtjes. Afsluitend over(h)eerlijke dessertjes.
Leuk om samen te delen en om van te genieten!
Walking Streek Dinner
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen. Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het walking streekdinner kunt u culinair genieten van diverse streekproducten en op informele wijze samen zijn met collega’s, familie of vrienden.
Wij presenteren het walking streekdinner in 8 gangen.
Walking streekdinner 40,00 p.p.
Om de start van het walking dinner een feestelijk tintje te geven bevelen wij als aperitief aan een Kir de Kempen; een overheerlijke glaasje Brabantse Solaris (Dassemus, Chaam) met Blauwe Bessen Likorette (Jan Janssen, Budel) 4,50 per persoon
Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje genieten van 8 over(h)eerlijke streekgerechtjes, met liefde bereid door Marnetta.
De 8 gerechtjes worden om het half uur gepresenteerd. U kunt dus uitgaan van een tijdsbestek van ongeveer 4 uur. Mocht u dit anders wensen dan vernemen wij dit graag.
De drankjes worden geturfd en apart vermeld op de rekening. Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 20 personen.
Teutenbrunch
De Teutenbrunch bestaat uit:
- witte en bruine broodjes (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- gesneden wit en bruin brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- Krentenbrood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- roggebrood
- beschuit
- gekookte eieren (Lekker’nei uit Oirschot)
- worstenbroodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- boerenkaas (kaasboerderij De Ruurhoeve, Hoogeloon)
- 2 soorten hartig beleg; gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel) en slagersham (Corné van Roessel, Goirle)
- 2 soorten zoet beleg, o.a. blauwe bosbessen jam (Jan Janssen, Budel)
De prijs van bovenstaande Teutenbrunch is 15,00 per persoon.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
Deze Teutenbrunch is uit te breiden met het volgende;
- Soep van de dag 6,00 per persoon
- Omelet van Lekker’nei uit Oirschot 3,50 per persoon
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.
Authentieke Streekbrunch
De Authentieke Streekbrunch bestaat uit:
- gesneden wit en bruin brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- Krentenbrood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- roggebrood
- zure zult
- boerenomelet (Lekker’nei, Oirschot)
- bloedworst met appeltjes en spek (bloedworst en spek, Corné van Roessel, Goirle)
- boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon)
- gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel)
- zoet beleg (b.v. aardbeienjam de Laarhoeve, Diessen)
- koffie en thee
De prijs van bovenstaande Authentieke Streekbruch is 15,00 per persoon.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
Deze Authentieke Streekbrunch is uit te breiden met het volgende:
Soep van de dag: 6,00 per persoon.
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.
Omelet van Lekker’nei uit Oirschot: 3,50 per persoon.
Als alternatief voor een Authentieke Streekbrunch kunnen we ook een Teutenbrunch verzorgen (met o.a. een worstenbroodje i.p.v. bloedworst en andere soorten beleg i.p.v. zure zult).
Lunch de Hofkaemer
Oftewel een uitgebreide lunch bestaande uit luxe belegde broodjes.
In ons gemoedelijke Streekrestaurant werken wij daar waar mogelijk met streekproducten. Ook bij Lunch “de Hofkaemer” kunt u volop genieten van de geneugtes des levens, die de Kempen en omgeving te bieden heeft.
De hieronder gepresenteerde broodjes worden gebakken door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
• Waldkorn met boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon) en slagersachterham (Corné van Roesel, Goirle) van varkensvlees (Elshorst Puur, Baarschot).
• Waldkorn met gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel).
• Focaccia met gerookte meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
• Focaccia met gerookte paling (Rijpelaal, Johan en Marij Meulendijks, Helmond).
• Zacht bolletje met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
• Zacht bolletje met huisgemaakte eiersalade (Lekker’nei, Oirschot).
Voor elke 2 personen zijn 6 verschillende broodjes beschikbaar. De prijs voor bovenstaande; 20,00 per persoon
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn) worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
Een goede Kempische gewoonte is om de lunch te beginnen met een lekker “kumke” soep. Soep kan in overleg vastgesteld worden. De meerprijs van de soep is 6,00 per persoon.
Broodjes 't Hof
Wij serveren diverse soorten belegde broodjes tarwe / volkoren / maïs / muesli / spelt van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel;
- gekookte ham (den Elshorst Puur, Baarschot)
- gerookte ham (de Hooiberg, Bladel)
- boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon)
Hiernaast serveren wij een ambachtelijk worstenbroodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).
Er zal tevens met koffie en/of thee worden rondgegaan.
De kosten van bovenstaande zijn 16,50 per persoon.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
De broodjes ‘t Hof is uit te breiden met bijvoorbeeld soep van de dag (6,00 per persoon).
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.
Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 25 personen en alleen mogelijk op reservering.
High beer High wine
Bierproeverijtje Wijnproeverijtje
High Beer
High Beer
drie verschillende bieren, kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), bittergarnituur (Bourgondiërs, Ad van Geloven Tilburg), pittig groentebroodje (First Class Bakery, Bergeijk), Hofkaemer brood (van Heeswijk, Luyksgestel)
22,50 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
Bierproeverijtje
Bierproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 biertjes met bijbehorende hapjes
22,50 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
High Wine
High Wine
drie verschillende wijnen, kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), bittergarnituur (Bourgondiërs, Ad van Geloven Tilburg), pittig groentebroodje (First Class Bakery, Bergeijk), Hofkaemer brood (van Heeswijk, Luyksgestel)
22,50 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
Wijnproeverijtje
Wijnproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 wijntjes met bijbehorende hapjes
22,50 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
Laat u ook eens culinair verwennen middels het unieke Streekproeverijtje, Streekverwennerijtje of Shared (streek)dining. Hierbij worden uitsluitend streekproducten geserveerd.
Ons driegangen Teuten keuze menu wisselt maandelijks. De menukaart wisselt om de drie maanden. Daarnaast werken wij met seizoensproducten zoals asperges, aardbeien en wild. Wij werken met verse en dus gezonde producten.
Naast persoonlijke aandacht, spelen wij in op de wensen van onze gasten (o.a. glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, veganistisch). Mocht u onverhoopt minder tijd hebben dan houden wij daar rekening mee. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor grotere gezelschappen.
Bourgondisch genieten..
Wil je reserveren?
