Menukaarten

Onze menukaart bestaat voor ruim 80 % uit streekproducten, waarvan u in een gemoedelijke huiselijke sfeer kunt genieten, zoals u dat in de Bourgondische Kempen gewend bent. Marnetta maakt van deze streekproducten op eigentijdse wijze overheerlijke gerechten.

TIP: Wij hebben voor élk gerecht en menu een passend bier, wijn en niet-alcoholisch advies!

Lunch

Hapjes & Broodjes

Worstenbroodje € 3,00
Van luxe bakker Eric van Dinter uit Bergeijk.

Kempisch Pikantje € 3,00
Pittig gehakt in deeg First Class Bakery Bergeijk.

Tosti hamkaas, ham of kaas € 4,00
Ambachtelijke achterham van Elshorst Puur, Baarschot.
Kaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Waldkornbol met boerenkaas € 4,00
Oftewel broodje gezond (vegetarisch).

Waldkornbol met ambachtelijke achterham € 4,00
Ham van Puur Weidevlees oftewel de Elshorst, Baarschot.

Pannenkoek of poffertjes € 4,00
Voor de kinderen (vegetarisch).

Teuten omelet € 6,00
Goed gevuld en met bruin brood (op verzoek ook vegetarisch mogelijk).

Uitsmijter de Hofkaemer € 6,00
Twee gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Uitsmijter de Hofkaemer 3 eieren € 7,50
Drie gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Uitsmijter de Hofkaemer 4 eieren € 9,00
Vier gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Broodje hamburger € 7,50
Hamburger van Hereford runderen (Natuurbeheer Limburg).

Club Sandwich € 7,50
Drie goed belegde bruine boterhammen met sla, tomaat, komkommer, boerenkaas, Lekker’nei en achterham van Elshorst Puur uit Baarschot.

Teutenkost € 7,50
Gebakken bloedworst (John van Lieshout) met appeltjes, spek, ei en bruin brood.

Panneke lever € 7,50
Twee sneetjes brood met gebakken lever (Puur weidevlees, Thea en Ben Bruurs, Baarschot), spek en ui.

Focaccia € 8,00
Focaccia (Eric van Dinter) belegd met een keuze uit gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel) of Hollandse garnaaltjes.

Ciabatta Mozzarella € 8,00
Meergranen ciabatta met tomaat en Limburgse waterbuffelmozzarella.

12-Uurtje t Hof € 8,00
Twee sneetjes bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), rundvleeskroket uit Tilburg, huzarensalade en een gevuld Lekker’nei (Kempisch streekproduct uit Oirschot).

Hofkaemeradelijk € 10,00
Oftewel een klein proeverijtje. Genieten van o.a. droge worst van John van Lieshout, Kempenham van de Hooiberg uit Bladel, boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon, geitenkaas van de Saanenhof uit Heeze, gevuld Lekker’nei, gerookte meerval (Oirschot), rijpelaal (Helmond), bloedworst, ambachtelijke achterham en een Bergeijkse bol (Eric van Dinter).

Bergeijkse bol € 3,00
Exclusief voor de Hofkaemer gebakken broodje door Eric van Dinter uit Bergeijk met huisgemaakte kruidenboter en tappenade (vegetarisch).

Bittergarnituur € 5,00
Acht stuks rundvlees bitterballen (Bourgondiers van Ad van Geloven uit Tilburg).

Borrelgarnituur € 5,00
Bitterballen, lucifertjes, kipballetjes en mini frikandellen.

Kaasplankje de Ruurhoeve € 6,00
Verrassende kazen van de Ruurhoeve uit Hoogeloon (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met tutti frutti brood van Eric van Dinter uit Bergeijk.

Streekplankje € 7,50
Streekplankje met droge worst van John van Lieshout uit Netersel en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.

Kaasplankje diverse landen € 7,50
Onze verdwaalde Teut brengt Geert verrassende kazen uit diverse landen (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met tutti frutti brood van Eric van Dinter uit Bergeijk.

Bierplankje € 10,00
Diverse soorten worst, ham en bierkaas.

 

Lunchsalades

Nazomer salade (vegetarisch met gepofte Nederlandse Lola quinoa) 9,00
Linzen salade met rode ui, tomaat en biologische geitenkaas.

Salade Bonne Femme (op verzoek vegetarisch mogelijk) 9,00
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (van Doremaele, Velddriel) en uitgebakken spekjes. Met honingmosterd dressing (honing, Natuurtuin ’t Loo).

Krokante kip (o.a. Ben en Trees Dirx, Bergeijk) 9,00
Krokant gebakken stukken volwaard kip op gemengde salade.

Salade de Hofkaemer à la Kempengoed 10,00
Gemengde Teutensalade met Kempenham (Hooiberg, Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.

Carpaccio (runderen, Henk Broeders, Berkel Enschot) 10,00
Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon), pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.

Vissalade “Kempen en Peel” (frisse salade) 12,00
Gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gemarineerde forel (de Ronde Bleek, Sterksel), gerookte makreel en cocktailsaus (jenever graanbranderij de IJsvogel, Arcen).

Bergeijkse bol (Eric van Dinter, Bergeijk) 3,00
Onze salades zijn ook lekker met een Bergeijkse bol, huisgemaakte kruidenboter (met echte boter, Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenade.

Lunch de Hofkaemer

Oftewel een uitgebreide lunch bestaande uit luxe belegde broodjes.

In ons gemoedelijke Streekrestaurant werken wij daar waar mogelijk met streekproducten. Ook bij Lunch “de Hofkaemer” kunt u volop genieten van de geneugtes des levens, die de Kempen en omgeving te bieden heeft.

De hieronder gepresenteerde broodjes worden gebakken door Eric van Dinter Bergeijk.
• Waldkorn met boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon) en slagersachterham (Corné van Roesel, Goirle) van varkensvlees (Elshorst Puur, Baarschot).
• Waldkorn met gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel).
• Focaccia met gerookte meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
• Focaccia met gerookte paling (Rijpelaal, Johan en Marij Meulendijks, Helmond).
• Zacht bolletje met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
• Zacht bolletje met huisgemaakte eiersalade (Lekker’nei, Oirschot).

Voor elke 2 personen zijn 6 verschillende broodjes beschikbaar. De prijs voor bovenstaande; €19,50 per persoon

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn) worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

Een goede Kempische gewoonte is om de lunch te beginnen met een lekker “kumke” soep. Soep kan in overleg vastgesteld worden. De meerprijs van de soep is € 4,50 per persoon.

 

Menu

Drie gangen Teuten keuzemenu

Drie gangen Teuten keuzemenu € 24,50 p.p.

U heeft de keuze uit 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 nagerechten (zie hieronder).

 

Groenten paté (vegetarisch)
Huisgemaakte paté van gele wortel, pastinaak, aardpeer en prei.

of

Linzen soep (vegetarisch)
Licht pittige rode linzensoep.

 

Kipfilet
Kipfilet (o.a. Ben en Trees Dirx, Bergeijk) gegratineerd met kaas van de Ruurhoeve en ham van Elshorst Puur weidevlees.

of

Forel
Gebakken forel met venkel en warme cocktailsaus.

 

Cheesecake
Huisgemaakte cheesecake met caramel en zeezout.

of

Speculaas
Ambachtelijk speculaasijs met gevulde banketbakkers speculaas (Eric van Dinter, Bergeijk). Met slagroom.

 

Voorafgaand aan het keuzemenu wordt een Bergeijkse bol geserveerd (exclusief voor ons gebakken door luxe bakker Eric van Dinter uit Bergeijk). Huisgemaakte kruidenboter met echte boter (Joris en Mascha Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenades.

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige biologische olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.

Voor kleine eters hebben wij halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen.

Voorgerechten

Nazomer salade (vegetarisch) 9,00
Linzen salade met rode ui, tomaat en biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze). En gepofte Nederlandse Lola quinoa.

Gevulde champignons (vegetarisch, veganistisch mogelijk) 10,00
Gevulde paddenstoelen (kwekerij van Doremaele, Velddriel).Gegratineerd met kaas (De Ruurhoeve, Hoogeloon).

Salade de Hofkaemer 10,00
Gemengde Teutensalade met Kempenham (Hooiberg, Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.

Carpaccio 10,00
Over(h)eerlijke carpaccio van runderen (Henk Broeders, Berkel Enschot). Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.

Vissalade “Kempen en Peel” 12,00
Frisse salade met gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gemarineerde forel (de Ronde Bleek, Sterksel), gerookte makreel en cocktailsaus (jenever de IJsvogel, Arcen). Als hoofdgerecht 18,00

Soepen

Aardperen soep (huisgemaakt en veganistisch) 5,00
Puree soep van aardpeer (Adrie Oppers, Middelbeers).

Bruine bonensoep (huisgemaakt, goed gevuld en soepgroentes) 7,50
Met verse worst van puur weidevlees (Thea & Ben Bruurs, Baarschot).

Trio van soep (huisgemaakt) 5,00
Keuze van de chef van 3 verschillende soepjes. Op verzoek vegetarisch mogelijk.

Geert soep 5,00
Geen dag hetzelfde, vraag maar aan Geert.

Teutensoep Soep van het Teutenmenu (huisgemaakt). 5,00
Soep wordt geserveerd met een sneetje brood (Eric van Dinter Bergeijk).

Opslaan en verlaten

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige biologische olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer groentes, friet of salade wensen dan is dit geen probleem (zonder extra kosten).

Voor kleine eters hebben we halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen. Tevens serveren wij kindermenu’s.

Paddenstoelen Pastinaak Puree (vegetarisch) 17,50
Diverse paddenstoelen (kwekerij van Doremaele, Velddriel). Gegratineerd onder pastinaak puree (Adrie Oppers, Middelbeers). Geserveerd met een kaaskroket (De Ruurhoeve, Hoogeloon).

Kuba (veganistisch) 17,50
Deeg van couscous en pompoen (Adrie Oppers, Middelbeers), gevuld met noten. Geserveerd met seizoensgroenten.

Dragon kip 18,50
Kipfilet (Volwaard kip o.a. Ben en Trees Dirx, Bergeijk) uit de oven. Met ui, dragon, sinaasappel en venkel in een pannetje.

Fricandeau (Thea & Ben Bruurs, Baarschot) 19,50
Rustig gegaard varkensfricandeau (Thea & Ben Bruurs, Elshorst Puur Baarschot). Met rozemarijnaardappelen en pruimensaus.

Vistaart (de Stroom, Oirschot) 19,50
Roergebakken meervalstukjes (Jack van der Schoot) met venkel, prei in bladerdeeg. Geserveerd met Nederlandse quinoa.

Teutenbuit 19,50
Gebakken seizoensvis (Schmidt zeevis, Rotterdam).

Jaar rond kaart

Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige biologische olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.

Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.

Kipfiletspiesjes € 15,00 
Volwaard kipfilet (o.a. Ben en Trees Dirx, Bergeijk) met een pittige piri piri saus
(geserveerd in een apart bakje).

Pasta bolognaise € 15,00
Verse eipasta uit Haps met half om half gehakt. Gehakt van Kempische landvarkens en Kempische runderen (boerderijslager John van Lieshout uit Netersel).

Varkenshaas medaillons € 18,50
Medaillons in spek gewikkeld met gebakken champignons. Van het biologische Kempisch landvarken (boerderijslager John van Lieshout, Netersel).

Seaweed Burger (vegetarisch) € 19,50
Veganistische burger met zeewier uit Nationaal Park Oosterschelde en een saus verrijkt met zeesla.
Oftewel The Dutch Weed Burger.

Biefstuk van de haas € 22,50
Over(h)eerlijke biefstuk met pepersaus (Henk Broeders, Berkel-Enschot).
Runderen krijgen o.a. bierborstel van La Trappe.

Nagerechten

Hazelnoten bavarois (huisgemaakt met slagroom) 6,00
Bavarois met stukjes hazelnoot op een krokante bodem.

Hartverwarmend (warm en huisgemaakt) 6,00
Stoofpeer met pecanotenbroodje.

Sabine en Ellen (huisgemaakt met slagroom) 6,00
Parfait van witte chocolade en brownie.

Dame Blanche 6,00
Ambachtelijk vanille-ijs met warme chocoladesaus.

Coupe ‘De Hofkaemer’ 6,00
Stel uw eigen coupe samen door 3 bolletjes te kiezen uit de smaken; aardbei, blauwe bes, straciatella, chocolade-ijs, noten, vanille-ijs of boerenkermis (nougatine ijs met stukjes noot en chocolade). Met slagroom.

2 bolletjes met slagroom 4,50

Zonder zottigheid 6,00
Combinatie van vanille-ijs en chocolade-ijs zonder suiker (en dus ook zonder slagroom). Een lekkere uitkomst voor degene die geen suiker mag.

Dessert ’t Hof 8,00
Als u niet kunt kiezen, maken wij u ’t Hof door een proeverijtje van diverse lekkernijen op speciale wijze te presenteren.

Kinderijsje 4,50
Voor de kleine eters onder ons, 2 bolletjes van onderstaande smaken; aardbei, blauwe bes, straciatella, chocolade-ijs, noten, vanille-ijs of boerenkermis (nougatine ijs met stukjes noot en chocolade). Met slagroom.

Teutendessert 6,00
Maak een keuze uit het dessert van het Teutenmenu.

Al dit heerlijke ijs wordt ambachtelijk bereid door de familie Krekels op “Hoeve Willem III” uit Helenaveen.

Kaasplankje diverse landen 7,50
Onze verdwaalde Teut is iedere keer weer op zoek naar verrassende nieuwe kazen uit verschillende landen. 

Kaasplankje De Ruurhoeve 6,00
Verrassende kazen uit Hoogeloon. 

Kaasplankjes worden geserveerd met tutti frutti brood van Eric van Dinter. Als u ons tijdig laat weten of u voor het kaasplateau gaat, kunnen de kaasjes rustig op temperatuur komen. Een overheerlijke rode port van Croft (Tawny) past zeer goed bij het kaasplankje (3,50 per glas). Voor bierliefhebbers de Hertog Jan Grand Prestige.

High Tea

High Tea 't Hof

High Tea ’t Hof

€ 15,00 p.p. De volgende hapjes staan voor u klaar (brood Eric van Dinter, Bergeijk):

  • Brioche broodje met jam (Laarhoeve, Diessen).
  • Sandwiches met gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel, ei (Lekker’nei, Oirschot), slagersham (John van Lieshout, Netersel) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
  • Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
  • Marnetta’s worteltjestaart met monchou topping.
  • Brownie (chocoladegebakje) uit eigen keuken.
  • Diverse muffins.
  • Teutenbonbon.

Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea van Alles Van Thee.

Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.

De prijs inclusief trio van soepjes: € 20,00 per persoon.

 

High Tea de Hofkaemer

High Tea de Hofkaemer

€ 15,00 p.p. De volgende hapjes staan voor u klaar (brood Eric van Dinter, Bergeijk):

  • Bruin minibolletje met gedroogde Kempenham (hooiberg, Bladel).
  • Wit minibroodje met meervalmousse (de Stroom, Oirschot).
  • Brioche broodje (Eric van Dinter, Bergeijk) met jam (Laarhoeve, Diessen).
  • Sandwiches met gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel), ei, slagersham (John van Lieshout, Netersel) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
  • Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
  • Gevuld ei (Lekker’nei uit Oirschot).
  • Tomaat met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).

Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea van Alles Van Thee.

Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.

De prijs inclusief trio van soepjes: € 20,00 per persoon.

Kerst 2018

Kerstmenu 2018

Voorgerechten

Bietje kerst (vegetarisch)
Geroosterde bietensalade met geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
of
Caspar
Gemarineerde makreel op een bedje van koolrabi en sinaasappel.
of
Drie Koningen 
Salade met huisgerookte kipfilet (o.a. Ben en Trees Dirx, Bergeijk). Uitgebakken spekjes en waterbuffelmozzarella.
of
Kerst duet 
Carpaccio van hert (hertenhoeve de Voort, Reusel) In combinatie met rosé gebraden kalfsvlees (vitello).

Soepen

Kerstbouillon 
Heldere runderbouillon (Henk Broeders, Berkel Enschot). Met witte beukenzwam (Doremaele, Velddriel) en schuim van pompoen.
of
Pastinaaksoep (vegetarisch)
Pureesoep van pastinaak (Adrie Oppers, Middelbeers). Met mierikswortel en een kaasstengel.

Hoofdgerechten

Herders pasta (vegetarisch) 
Geroosterde paddenstoelen (Doremaele, Velddriel). Op verse eipasta (Conny van de Besselaar, Haps).
of
Balthasar 
Burger van meerval (Jack van der Schoot, Oirschot) met venkel. Met gerookte zalmforel (de Ronde Bleek, Sterksel). En huisgemaakte tartaarsaus.
of
In de herberg 
Stoofpot van Nederlandse haas.  Met rode kool stamppot, stoofpeer en chips van bloedworst.
of
Biefstuk Melchior 
Runder biefstuk (Henk Broeders, Berkel Enschot). Gegratineerd met paté van Livar varken (trappistenklooster, abdij van Lilbosch, Echt). Madeirasaus met een vleugje truffel.

Dessert

Dessert
Huisgemaakte advocaat bavarois (Conny van de Besselaar, Haps). Met chocolade spongecake en witte chocoladesaus.

Koffie
Koffie of thee met kerstbonbonnetjes

€42,50 per persoon. Kleine wijzigingen voorbehouden.

Overige geniet mogelijkheden

Streekproeverijtje

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekproeverijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Wij presenteren het streekproeverijtje op authentieke wijze in 4 volledige gangen voor € 34,50 p.p.
(voorgerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht).

Uitsluitend te bestellen per tafel.

Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 4 gangen. U geeft zelf het tempo aan oftewel wilt u de gangen snel na elkaar laten komen of rustig aan.

 

Streekverwennerijtje

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekverwennerijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Wij presenteren het streekverwennerijtje in 6 gangen voor € 34,50 p.p.

Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 6 gerechtjes / tapas.

U geeft zelf het tempo aan van het streekverwennerijtje,
oftewel wilt u de gerechtjes snel na elkaar laten komen of rustig aan.

Per te serveren gerechtje kunnen wij een passend bier en / of wijnadvies geven.

Het is aan te bevelen om het streekverwennerijtje per tafel te bestellen.

 
 

Shared (streek)dining

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekproeverijtje, het Streekverwennerijtje & Shared (streek)dining kunt u niet alleen culinair genieten van deze streekproducten, maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Wij presenteren het Shared (streek)dining concept voor 34,50

Bij de Shared (streek)dining krijgt u als start diverse kleine gerechtjes. Aanvullend een duo van soepjes. Hierna serveren wij warme gerechtjes. Afsluitend over(h)eerlijke dessertjes.

Leuk om samen te delen en om van te genieten!

Wildspecialiteiten 2018

Voorgerechten

Wild charcuterie (Nederland) 12,00
Gerookte eendfilet, reepastei, hertencarpaccio en plakjes wild zwijn worst. Met blauwe bessen compote (Jan Janssen, Budel).

Carpaccio van sinaasappel met eend 12,00
Fijn gesneden sinaasappel en gerookte eendfilet (met liefde gefokt door Suzan en Robert van Tuijl, eendenboerderij Helvoirt). Op rucola salade met zoetzure rode kool.

Wild bouillon 5,00
Soms gaat het er wild aan toe in de keuken. Een lekkere wildbouillon gevuld met oesterzwammen en shiitake (kwekerij van Doremaele, Velddriel).

Hoofdgerechten

Hazenbout 19,50
Rustig gegaarde hazenbout met peperkoek in Hofkaemer Grand Cru bier. Met geroosterde ui en bloemkool.

Sucade van Nederlands wild zwijn (Veluwe) 19,50
Sucade van wild zwijn met baby uien in balsamico azijn.

Hertenbiefstuk 24,00
Biefstuk van Hertenhoeve De Voort (Cees en Joos Lauwers, Reusel). Met bockbiersaus (La Trappe, Berkel Enschot).

Wild Gevogelte 24,00
Fazant medaillon in spek gewikkeld, geconfijte kwartel en duivenborst. Geserveerd met winterse groenten zoals schorseneren en wortel.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een winterse stamppot en een stoofpeertje. Wij werken o.a. met geschoten wild. Er kan dus nog een kogeltje in zitten.

Walking Streek Dinner

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen. Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het walking streekdinner kunt u culinair genieten van diverse streekproducten en op informele wijze samen zijn met collega’s, familie of vrienden.
Wij presenteren het walking streekdinner in 8 gangen.

Walking streekdinner €40,00 p.p.

Om de start van het walking dinner een feestelijk tintje te geven bevelen wij als aperitief aan een Kir de Kempen; een overheerlijke glaasje Chardonnay met Blauwe Bessen Likorette (Jan Janssen uit Budel) €4,50 per persoon

Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje genieten van 8 over(h)eerlijke streekgerechtjes, met liefde bereid door Marnetta.

De 8 gerechtjes worden om het half uur gepresenteerd. U kunt dus uitgaan van een tijdsbestek van ongeveer 4 uur. Mocht u dit anders wensen dan vernemen wij dit graag.

De drankjes worden geturfd en apart vermeld op de rekening. Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 20 personen.

 

Theatermenu Kattendans aan tafel

In samenwerking met de Kattendans hebben we een speciaal Theatermenu samengesteld.
Oftewel een compleet verzorgd avondje uit met een mooie voorstelling in de Kattendans in combinatie met het genieten van streekproducten.

Als u zo rond 18.00 uur reserveert dan zorgen wij dat u van onderstaand menu kunt genieten en op tijd bij de Kattendans bent.

Driegangen Streekproeverijtje bestaande uit soep, hoofdgerecht en nagerecht voor de prijs van €26,00.

Als extra bieden we (gratis) een kopje koffie of thee aan bij afsluiting van de maaltijd.

Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.

Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.

Middels het Streekproeverijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten,
maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.

Authentieke Streekbrunch

€13,50 p.p. De Authentieke Streekbrunch bestaat uit:

  • gesneden wit en bruin brood (luxe bakker Eric van Dinter, Bergeijk)
  • Teutenbrood (luxe bakker Eric van Dinter, Bergeijk)
  • roggebrood
  • zure zult en kaantjes
  • boerenomelet (Lekker’nei, Oirschot)
  • bloedworst met appeltjes en spek (bloedworst en spek Corné van Roessel, Goirle)
  • boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon)
  • gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel)
  • zoet beleg (b.v. aardbeienjam de Laarhoeve, Diessen)
  • koffie en thee

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

Deze Authentieke Streekbrunch is uit te breiden met het volgende:

Soep van de dag: €4,50 per persoon.
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.

Omelet van Lekker’nei uit Oirschot: €3,00 per persoon.

Als alternatief voor een Authentieke Streekbrunch kunnen we ook een Teutenbrunch verzorgen (met o.a. een worstenbroodje i.p.v. bloedworst en andere soorten beleg i.p.v. zure zult en kaantjes).

Teutenbrunch

De Teutenbrunch bestaat uit:

  • witte en bruine broodjes (luxe bakker Eric van Dinter, Bergeijk)
  • gesneden wit en bruin brood (luxe bakker Eric van Dinter, Bergeijk)
  • Teutenbrood (luxe bakker Eric van Dinter, Bergeijk)
  • roggebrood
  • beschuit
  • gekookte eieren (Lekker’nei uit Oirschot)
  • worstenbroodje (luxe bakker Eric van Dinter, Bergeijk)
  • boerenkaas (kaasboerderij De Ruurhoeve, Hoogeloon)
  • 2 soorten hartig beleg; gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel) en slagersham (Corné van Roessel, Goirle)
  • 2 soorten zoet beleg, o.a. blauwe bosbessen jam (Jan Janssen, Budel)

 

De prijs van bovenstaande Teutenbrunch is €13,50 per persoon.

De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.

Deze Teutenbrunch is uit te breiden met het volgende;

  • Soep van de dag     €4,50 per persoon
  • Omelet van Lekker’nei uit Oirschot     €3,00 per persoon

In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.

 

Kindermenu’s

Mogelijkheden voor de kinderen

Bij de kinderspeelhoek hebben wij tevens een baby verschoonplank.

Voor kinderen serveren wij halve porties voor halve prijzen.
Bijvoorbeeld een half soepje, een halve meerval uit Oirschot (€9,75)
of een half 3 gangen Teuten keuzemenu (€12,25).
Zo kunnen ze lekker meedoen met de grote mensen.

Als alternatief presenteren wij ook kindermenu’s.

Kinderpannenkoek of portie poffertjes €4,00
Kinderpasta; verse eipasta uit Haps met tomatensaus  €7,50

De volgende kindermenu’s serveren wij met verse frietjes,
biologische mayonaise en appelmoes van de Laarhoeve uit Diessen.

Frikandel       €5,00
Kroket           €5,00
Kipnuggets    €5,00
Vissticks        €5,00
Hamburger    €7,50
Schnitzel       €10,00

High beer/wine

High Beer

High Beer
3 verschillende bieren kaas bittergarnituur
Kempisch pikantje Bergeijkse bol      
19,50 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

Bierproeverijtje

Bierproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 biertjes met bijbehorende hapjes    
19,50 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

High Wine

High Wine
verschillende wijnen kaas bittergarnituur
Kempisch pikantje Bergeijkse bol      
19,50 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

Wijnproeverijtje

Wijnproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 wijntjes met bijbehorende hapjes   
19,50 p.p.

Ook niet-alcoholisch mogelijk

 

Laat u ook eens culinair verwennen middels het unieke Streekproeverijtje of Streekverwennerijtje. Hierbij worden uitsluitend streekproducten geserveerd.

Ons driegangen Teutenmenu wisselt maandelijks. De menukaart wisselt om de drie maanden. Daarnaast werken wij met seizoensproducten zoals asperges en wild. Wij werken met verse en dus gezonde producten.

Naast persoonlijke aandacht, spelen wij in op de wensen van onze gasten (o.a. glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, veganistisch). Mocht u onverhoopt minder tijd hebben dan houden wij daar rekening mee. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor grotere gezelschappen. 

Onze leveranciers

Bourgondisch genieten..
Wil je reserveren?