Nieuws
Witte en rode wijn
Uiteraard dronk ik tijdens en na mijn studietijd ook regelmatig een glaasje wijn. In zijn algemeenheid waren dit wijnen uit de supermarkt, die ik persoonlijk in zijn algemeenheid niet zo geweldig vond. De wijnen die in de horeca geschonken werden waren in de regel wel...
Nederlandse kazen
Op diverse boerderijen in Nederland wordt ambachtelijke kaas gemaakt oftewel kaas die gemaakt is op de boerderij van de melk van hun eigen koeien. Met veel liefde verzorgen deze boeren en boerinnen de koeien, zodat ze smaakvolle kazen kunnen maken.
Over(h)eerlijke groenten
Elk seizoen heeft zijn eigen groenten van de volle grond. In het voorjaar komt als eerste bladgroente de keeltjes (oftewel raapsteeltjes) beschikbaar. Even later, als de volle grond genoeg opgewarmd is de asperges. In het najaar zijn het de diverse koolsoorten die dan...
Pils en (speciaal)bier
Op 15-jarige leeftijd, denk ik, dat ik mijn eerste pilsje heb gedronken. Ik vond het eigenlijk helemaal niet lekker, maar het hoorde er bij. Vanaf mijn zestiende heb ik aardig wat pils gedronken en dat was in de tijd dat een ober geen goede ober was als hij niet met...
Livar varken
Nadat we in 2000 begonnen in Liessel was er in het nabijgelegen Limburg een mooi project gestart door een vijftal boeren die terug wilden naar de kern: kwaliteitsvlees boordevol smaak. Hiervoor waren zij op zoek gegaan naar een nieuw speciaal ras genaamd Limburgs...
Hoeve Willem III
Toen we in 2000 begonnen in Liessel zijn we direct op zoek gegaan naar regionale producenten van streekproducten. Een van de eerste was Hoeve Willem III uit Helenaveen. Mat en Stephan’s vader en moeder hadden een melkveebedrijf in d’n Ouwe Peel en besloten in 1998 om...
Geert intro
Meerdere gasten hebben ons laten weten graag meer achtergrondinformatie te willen hebben over Streekrestaurant de Hofkaemer. Om te beginnen zal ik, Geert, mezelf eerst even beter voorstellen. Ik ben opgegroeid in de Rips, een klein dorpje in de Peel, waar mijn...
Streekverwennerijtje
Wilt u ook eens lekker verwend worden? Bij het Streekverwennerijtje gaat u niet alleen genieten van 6 over(h)eerlijk bereide streekproducten, met liefde bereid door Marnetta, maar vertellen wij ook met trots over de gebruikte streekproducten. Geert kan bij iedere gang...
Likeuren van Leon
Iedere keer zijn we weer aangenaam verrast van de vernieuwende streekproducten. Dit maal Leon Likeur: Puur en eerlijk, thuis gemaakt, Brabants beste! Likeur uit de grond van je hart ". Uit eigen distilleerderij en van eigen appels en...
Recept Cheesecake
Op verzoek van diverse gasten heeft Marnetta bij deze het recept van de cheesecake prijs gegeven om thuis te maken. Tip: wij halen de ingredienten zo veel mogelijk uit de streek. Gewoon thuis lekker bakken en genieten van huisgemaakte cheesecake!