Benodigdheden:
* taartvorm Ø20 cm
* 150 gr Bastogne koekjes
* 75 gr gesmolten boter
* 600 gram kwark
* 150 gr suiker
* 3 grote eieren (1 dl eiwit, ½ dl eigeel )
* ½ dl eigeel ( alleen het geel van 3 grote eieren)
* 1 ½ e.l. vanillesiroop
* 1 ½ e.l. citroensap
Bereidingswijze:
Verkruimel de Bastogne koeken (in een foodprocessor). Doe de boter erbij en meng nog even goed door.
Druk het mengsel met de achterkant van een lepel in de springvorm. Zet hem in de koelkast.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Klop met een mixer de kwark glad.
Klop eerst de suiker, dan de 3 grote eieren en daarna de eidooiers van de overige 3 eieren erdoor.
Voeg tenslotte de vanille en citroensap toe en klop het geheel nog 3 minuten luchtig door.
Giet de kwarkvulling in de taartvorm op de Bastogne bodem.
Zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de taart uit de oven als de bovenkant gekleurd is en de taart gestold is.
Laat afkoelen op een rooster, zodat er onder lucht bij kan en haal de taart niet uit de vorm.
Zet de cheesecake wanneer deze is afgekoeld in de koelkast.
Haal de cheesecake 20 minuten voordat je er van gaat genieten uit de vorm om de ergste kou eraf te laten gaan. Snijden met een warm mes gaat het gemakkelijkst.