Menukaarten
Wij zijn 5 dagen per week vanaf 10.30 uur geopend (maandag en woensdag gesloten). U kunt dan genieten van een lekker bakske koffie of thee, fris, wijn of een van onze 100 soorten (streek)bieren. Tevens kunt u over(h)eerlijk genieten van een lunch of kiezen uit diverse voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en nagerechten.
Laat u ook eens culinair verwennen met onze verrassingsmenu’s: Streekproeverijtje, Streekverwennerijtje of Shared (streek)dining.
Onze menukaart bestaat voor ruim 80 % uit streekproducten, waarvan u in een gemoedelijke huiselijke sfeer kunt genieten, zoals u dat in de Bourgondische Kempen gewend bent. Marnetta maakt van deze streekproducten op eigentijdse wijze overheerlijke gerechten. Onze streekproducten worden puur en verantwoord klaar gemaakt.
TIP: Wij hebben voor élk gerecht en menu een passend bier, wijn en niet-alcoholisch advies!
Lunch (12.00 tot 17.00 uur)
Lunchgerechten, Hapjes & Broodjes
U kunt kiezen: 1 broodje: 5,00 2 broodjes 10,00 3 broodjes 15,00
Boerenkaas Ruurhoeve Hoogeloon
Ambachtelijke achterham Elshorst Puur Baarschot
Tosti hamkaas, ham of kaas ham Elshorst Puur kaas Ruurhoeve
Carpaccio Henk Broeders Berkel Enschot
Gerookte paling Rijpelaal Helmond
Gerookte meerval Stroom Oirschot
Gerookte zalmforel Rijpelaal Helmond
Geitenbrie fenegriek Alphenaer
Waterbuffelmozzarella Piet Vogels Deurne
Teuten omelet 7,00
Goed gevuld en met bruin brood (op verzoek ook vegetarisch mogelijk)
Uitsmijter de Hofkaemer 7,00
Twee gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Uitsmijter de Hofkaemer 3 eieren 8,50
Drie gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Uitsmijter de Hofkaemer 4 eieren 10,00
Vier gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Teutenkost 8,00
Gebakken bloedworst (Corné van Roessel) met appeltjes, spek, ei en bruin brood.
Panneke lever 8,00
Twee sneetjes brood met gebakken lever (Puur weidevlees, Thea en Ben Bruurs, Baarschot), spek en ui.
Broodje hamburger 9,00
Hamburger van Lakenvelder runderen (natuurvlees, Riel).
12-Uurtje t Hof 9,00
Twee sneetjes bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), rundvleeskroket uit Tilburg, huzarensalade en een gevuld Lekker’nei (Kempisch streekproduct uit Oirschot).
BRGK 10,00
Oftewel carpaccio (Henk Broeders, Berkel Enschot), meervalmousse (Jack van der Schoot, Oirschot), zalmsalade (Paul Meulendijks, Helmond) en Alphenaer geitenbrie op Hofkaemer brood, kommetje Geert soep en zoete aardappelsalade.
Worstenbroodje 4,00
Van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
Pittig groentebroodje (veganistisch) 4,00
Groenten in deeg First Class Bakery Bergeijk i.sm. De Groene Bakker.
Hofkaemer brood 4,00
Exclusief voor de Hofkaemer gebakken broodje door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel met huisgemaakte kruidenboter en tappenade (vegetarisch).
Pannenkoek of poffertjes 4,50
Voor de kinderen (vegetarisch).
Bittergarnituur 8,50
Acht stuks rundvlees bitterballen (Bourgondiers van Ad van Geloven uit Tilburg).
Borrelgarnituur 8,50
Bitterbal, kipnugget, kaassoufflé en mini frikandel 8 stuks.
Oesterzwam Bitterballen 9,50
Oesterzambitterballen (veganistisch) gemaakt door Jacqueline van Eerd uit Tilburg 8 stuks.
Kaasplankje de Ruurhoeve 8,00
Verrassende kazen van de Ruurhoeve uit Hoogeloon (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
Streekplankje 8,00
Streekplankje met droge worst van Corné van Roessel uit Goirle en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
Divers kaasplankje 10,00
Onze verdwaalde Teut brengt Geert verrassende kazen (vegetarisch).
Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
Bierplankje 12,50
Diverse soorten worst, ham en Hofkaemer grand cru bierkaas.
Brabantse borrelplank 11,00
Oesterzwambitterbal (Tilburg), La Trappe Isido’r kaasbitterbal, Hofkaemer grand cru bierkaas, alphenaer geitenbrie, groentesticks, tomaat mozarella.
Lunchsalades
Tray Bake (veganistisch) 10,00
Gepofte rode biet, pompoen, rode ui (Adrie Oppers, Middelbeers), lupine bonen (Boon, Driel) en walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven).
Alphenaer salade (vegetarisch) 10,00
Gemengde salade, Alphenaer (geitenbrie uit Alphen), walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven) en honing (natuurtuin ’t Loo).
Salade Bonne Femme (vegetarisch) 10,00
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (Joheko, Dongen) en honingmosterd dressing (honing, natuutuin ’t Loo).
Hofkaemeradelijk 12,00
Oftewel een klein proeverijtje. Genieten van o.a. droge worst van Corné van Roessel, Kempenham van de Hooiberg uit Bladel, boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon, geitenkaas van de Saanenhof uit Heeze, gevuld Lekker’nei, gerookte meerval (Oirschot), rijpelaal (Helmond), bloedworst, ambachtelijke achterham en een Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).
Kipsalade 12,00
Gemarineerde kip (Kapteijns, Diessen) op gemengde salade.
Salade de Hofkaemer à la Kempengoed 12,00
Gemengde Teutensalade met Kempenham (Hooiberg, Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.
Carpaccio (runderen, Henk Broeders, Berkel Enschot) 13,50
Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon), pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.
Vissalade “Kempen en Peel” (frisse salade) 13,50
Gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (Rijpelaal), Hollandse garnalen (Solt, Groningen) en cocktailsaus (jenever graanbranderij de IJsvogel, Arcen).
Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel) 4,00
Onze salades zijn ook lekker met een Hofkaemer brood, huisgemaakte kruidenboter (met echte boter, Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenade van biologische kikkererwten (Bree, België) met dille, knoflook en amandel.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Laat ons even weten als u meer salade wenst bij uw lunchsalade. Meer salade is geen probleem en hier rekenen we ook niets extra’s voor.
Menu (vanaf 12.00 uur)
Voorgerechten
Tray bake (veganistisch) 10,00
Gepofte rode biet, pompoen, rode ui (Adrie Oppers, Middelbeers),
lupine bonen (Boon, Driel) en walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven).
Vier kazen salade 10,00
Salade met mozzarella (Piet Vogels, Deurne), Alphenaer geitenbrie (Alphen), Bastiaans blauw (Molenschot) en Hofkaemer grand cru bierkaas (Mathijsen, Udenhout).
Salade bonne femme (vegetarisch) 10,00
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (Joheko, Dongen) en honingmosterd dressing (honing, natuutuin ’t Loo).
Salade de Hofkaemer 12,00
Gemengde teutensalade met kempenham (Hooiberg Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.
Carpaccio 13,50
Over(h)eerlijke carpaccio van runderen (Henk Broeders, Berkel Enschot). Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.
Vissalade “Kempen en Peel” 13,50
Frisse salade met gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (Rijpelaal), garnalen (Solt, Lauwersoog) en cocktailsaus (jenever de IJsvogel, Arcen).
Als hoofdgerecht 20,50
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Laat ons even weten als u meer salade wenst bij uw voorgerecht. Meer salade is geen probleem en hier rekenen we ook niets extra’s voor.
Huisgemaakte Soepen
Pastinaaksoep (veganistisch) 6,00
Pureesoep van pastinaak (Adrie Oppers, Middelbeers) met prei.
Londonderry soep (vegetarisch) 6,00
Gekruide soep met kerrie en champignons (Joheko, Dongen).
Herfst linzensoep 6,00
Gevulde linzensoep met wortel, knolselderij en rookworst (Corné van Roessel, Goirle).
Geert soep 6,00
Geen dag hetzelfde, vraag maar aan Geert.
Trio van soep 6,00
Keuze van de chef van 3 verschillende soepjes.
Op verzoek vegetarisch mogelijk.
Soep wordt geserveerd met een sneetje brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer groentes, friet of salade wensen dan is dit geen probleem (zonder extra kosten).
Voor kleine eters hebben we halve porties voor halve prijzen. Ook kunt u wat overgebleven is van de maaltijd mee naar huis nemen. Tevens serveren wij kindermenu’s.
Paddestoelen risotto (vegetarisch) 19,50
Risotto met oesterzwam, shiitake, kastanjechampignons, eryngi (Joheko, Dongen) en biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
Jacked fruit BBQ (veganistisch) 19,50
Jacked fruit gemarineerd in barbecuesaus. Roergebakken met prei, wortel en bleekselderij op een bara broodje.
Meerval (Jack van der Schoot, Oirschot) 21,50
Gebakken gekruide meerval (wit gekleurde zoetwatervis). Op een bedje van gepofte zoete aardappel en rode biet.
Heek 21,50
Heek met Provençaals gekruide aardappel en een vermouth saus.
Boeuf bourguignon 21,50
In rode wijn gestoofd rundvlees (Walhoeve, Goirle) met wortel, ui en spekblokjes. Geserveerd met winters stamppotje.
Kip curry 20,50
Brabants kippenvlees gegaard in kokos, gember en kerrie. Met risotto rijst.
Jaar rond kaart
Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Wij doen mee met het Greencook project en proberen afval te voorkomen. Wij serveren één frietzak en één salade per tafel. Mocht u meer wensen dan is dit geen probleem.
Pasta bolognaise 19,50
Verse eipasta uit Haps met half om half gehakt. Gehakt van Puur weidevlees uit de Kempen (Elshorst Baarschot) en Lakenvelder runderen (natuurvlees Van ’t Zandeind Riel).
Kip Shaslick 20,50
Gekruide kipfilet (Kapteijns, Diessen). Met spek, ui en prei.
Varkenshaas medaillons 20,50
Medaillons in spek gewikkeld met gebakken champignons. Van den Elshorst Puur, weidevlees uit de Kempen (Ben en Thea Bruurs, Baarschot).
Seitan Burger (veganistisch) 20,50
Veganistische burger van tarwe oftewel The Wheat Pray Love Burger. Met een licht pittige plantaardige Sriracha saus.
Biefstuk van de haas 28,50
Over(h)eerlijke biefstuk met pepersaus (Henk Broeders, Berkel-Enschot). Runderen krijgen o.a. bierborstel van La Trappe.
Nagerechten
Sticky Toffeecake 8,00
Huisgemaakte Toffeecake met walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven), dadels en slagroom.
Gevulde speculaastaart (veganistisch & glutenvrij) 8,00
Gevulde speculaastaart (Banket Yvette Delicatessen, Best).
Bramen bavarois 8,00
Huisgemaakte bavarois van bramen met witte chocolademousse.
Dame Blanche 8,00
Ambachtelijk vanille-ijs met warme chocoladesaus.
Coupe ‘De Hofkaemer’ 8,00
Stel uw eigen coupe samen door 3 bolletjes te kiezen uit de smaken; perzik, rood fruit, straciatella, salted caramel, mokka, hazelnoot of vanille-ijs. Met slagroom.
2 bolletjes met slagroom 5,50
Dessert ’t Hof 10,00
Als u niet kunt kiezen, maken wij u ’t Hof door een proeverijtje van diverse lekkernijen op speciale wijze te presenteren.
Kinderijsje 5,50
Voor de kleine eters onder ons, 2 bolletjes van onderstaande smaken; perzik, rood fruit, straciatella, salted caramel, mokka, hazelnoot of vanille-ijs. Met slagroom.
Het ijs wordt ambachtelijk bereid van verse melk (Johan en Miriam Kuijpers, Bergeijk) door Andrea Höller van Gelato Buon Gusto.
Divers kaasplankje 10,00
Onze verdwaalde Teut is iedere keer weer op zoek naar verrassende nieuwe kazen.
Kaasplankje De Ruurhoeve 8,00
Verrassende kazen uit Hoogeloon.
Kaasplankjes worden geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel. Als u ons tijdig laat weten of u voor het kaasplateau gaat, kunnen de kaasjes rustig op temperatuur komen. Een overheerlijke rode port van Croft (Tawny) past zeer goed bij het kaasplankje (4,50 per glas). Voor bierliefhebbers de Zundert 10.
Kindermenu’s
Mogelijkheden voor de kinderen
Bij de kinderspeelhoek hebben wij tevens een baby verschoonplank.
Voor kinderen serveren wij halve porties voor halve prijzen.
Bijvoorbeeld een half soepje (3,00), een halve portie varkenshaas uit de Kempen (10,25) of een halve Shared (streek)dining (19,75). Zo kunnen ze lekker meedoen met de grote mensen.
Als alternatief presenteren wij ook kindermenu’s.
Kinderpannenkoek of portie poffertjes 4,50
Kinderpasta; verse eipasta uit Haps, gehakt en tomatensaus 8,50
De volgende kindermenu’s serveren wij met verse frietjes,
biologische mayonaise en appelmoes.
Frikandel 6,00
Kroket 6,00
Kipnuggets 6,00
Vissticks 6,00
Kaassoufleetjes 6,00
Hamburger 9,00
High Tea
High Tea de Hofkaemer
De volgende hapjes staan voor u klaar (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel):
- Bruin minibolletje met gedroogde Kempenham (hooiberg, Bladel).
- Diverse huisgemaakte muffins.
- Brioche broodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel) met jam (Laarhoeve, Diessen).
- Sandwiches met gerookte zalm, ei, slagersham (Corné van Roessel, Goirle) en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
- Zelfgebakken quiche (Lekker’nei, Oirschot).
- Marnetta’s worteltaart met monchou topping.
Tevens serveren wij een theepot met een ongekende ervaring van bloementhee die in heet water tot bloei komt oftewel Blooming tea.
Voor het overige kan er gekozen worden uit diverse smaken thee of gewone koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.
De prijs is 18,00 p.p. en is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee per persoon. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
U kunt voorafgaand aan de High Tea ook nog genieten van een trio van soepjes. Marnetta maakt met veel liefde 3 over(h)eerlijke soepjes voor u.
De prijs inclusief trio van soepjes: 24,00 per persoon.
Vanaf 2 personen op reservering.
Puzzelproeverij
Puzzelproeverij
Je kunt het genieten van streekproducten bij ons ook combineren met de Puzzelproeverij.
Overige geniet mogelijkheden
Kerstmenu 2024
Voorgerechten
Groenten cocktail (plantaardig)
Huisgemaakte cocktail van aardpeer, gele wortel en pastinaak.
of
Kerst duet
Graved Lachs; in dille en mosterd gemarineerde zalm (Schmidt Vis). Met gerookte paling (Rijpelaal, Helmond).
of
Kerstbal
Gemengde salade met gerookte kip (Kapteijns, Diessen). Gepofte kers(t)tomaatjes en mozzarella (Piet Vogels, Deurne).
of
Rudolph
Charcuterie met pancetta, peperpaté en venkelworst (Brandt & Levie).
Soepen
Stille nacht (plantaardig)
Heldere paddenstoelenbouillon. Met vieux, shii take en koningszwam (Joheko, Dongen).
of
Heldere Runderbouillon
Heldere bouillon van rund (Henk Broeders, Berkel-Enschot). Met crème van knolselderij.
Hoofdgerechten
Herder stew (plantaardig)
Groenten stoofschotel van wortel, bloemkool, prei, kikkererwten en aardappel.
of
Hossana
Rustig gegaarde meerval. Met kerrie, koriander en kokos.
of
Kipfilet Melchior
Gebakken kipfilet (Kapteijns, Diessen). Gevuld met ham (Elshorst Puur, Baarschot) en kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
of
In de herberg
Hazenpeper van Nederlandse haas. Met pastinaak stamppot en stoofpeer.
Dessert
Red Nose
Dessert van stoofpeer en vanille mousse. Op een biscuitbodem met een vleugje kaneel en slagroom.
4-gangen 54,50 per persoon
Kleine wijzigingen voorbehouden.
Wij zijn 1e en 2e kerstdag de gehele dag geopend.
Ontvangst is vanaf 12.00 tot 14.00 uur of vanaf 17.00 uur.
Uw keuze van wat u wilt eten kunt u aangeven bij aanvang van het kerstdiner.
U heeft de keuze uit 4 voorgerechten, 2 soepen en 4 hoofdgerechten.
Heeft u speciale wensen (bv. een allergie, zoutloos of veganistisch) laat het ons even weten, dan kunnen wij hiervoor zorgen.
Vraag gerust per gerecht om een wijn, bier of niet-alcoholisch advies.
Op reservering is dit kerstmenu ook mogelijk buiten de kerstdagen om.
Zeer geschikt als bedrijfsetentje of samen met familie of vrienden.
Voor kinderen tot en met 12 jaar serveren we halve porties voor halve prijzen of een kindermenu. We beschikken over een kinderspeelhoek met tv.
Dinsdag 24 december zijn wij zowel overdag als op kerstavond gesloten.
Wildspecialiteiten
Voorgerechten
Wild charcuterie (Nederland) 13,50
Gerookte eendfilet (eendenboerderij Helvoirt), wild zwijn coppa, notenpaté & truffelworst (Brandt & Levie). Met blauwe bessen compote (Jan Janssen, Budel).
Kwartel 13,50
Geconfijt kwartelboutje met uitgebakken spek. Op rucola salade met truffelmayonaise.
Herfst paddenstoelen soep (vegetarisch) 6,00
Romige paddenstoelensoep met oesterzwammen en kastanje champignons (Joheko, Dongen).
Hoofdgerechten
Wild stoof (Nederland) 22,50
Stoofpot van hert, wild zwijn en hazenvlees. Met knolselderij en ui. In bier gestoofd.
Wild zwijn wangen (Nederland) 22,50
Wild zwijn wangen rustig gegaard met Balsamicoazijn (licht zoet & kruidig). Met gekarameliseerde witlof.
Nog eendje dan 28,50
Gebakken eendfilet (Eendenboerderij Helvoirt) met wildsaus.
Wild Combi 28,50
Wild zwijn kotelet, hertenbiefstukje en wildstoof. Geserveerd met gepofte winterse groenten zoals pompoen en paarse wortel.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een winterse stamppot en een stoofpeertje.
Wij werken o.a. met geschoten wild. Er kan dus nog een kogeltje in zitten.
Streekproeverijtje
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.
Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het Streekproeverijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten, maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.
Wij presenteren het streekproeverijtje op authentieke wijze in 4 volledige gangen voor 39,50 p.p.
(voorgerecht, soep, hoofdgerecht, nagerecht).
Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 4 gangen. U geeft zelf het tempo aan oftewel wilt u de gangen snel na elkaar laten komen of rustig aan.
Alleen te bestellen per tafel.
Streekverwennerijtje
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.
Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het Streekverwennerijtje kunt u niet alleen culinair genieten van al deze streekproducten, maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.
Wij presenteren het streekverwennerijtje in 6 gangen voor 39,50 p.p.
Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje tafelen en genieten van 6 gerechtjes / tapas.
U geeft zelf het tempo aan van het streekverwennerijtje,
oftewel wilt u de gerechtjes snel na elkaar laten komen of rustig aan.
Per te serveren gerechtje kunnen wij een passend bier en / of wijnadvies geven.
Alleen te bestellen per tafel.
Shared (streek)dining
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse over(h)eerlijke streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen.
Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels de Shared (streek)dining kunt u niet alleen culinair genieten van deze streekproducten, maar vertellen wij tevens wie onze leveranciers zijn.
Wij presenteren het Shared (streek)dining concept voor 39,50 p.p.
Bij de Shared (streek)dining krijgt u als start diverse kleine gerechtjes. Aanvullend een duo van soepjes. Hierna serveren wij warme gerechtjes. Afsluitend over(h)eerlijke dessertjes.
Leuk om samen te delen en om van te genieten!
Alleen te bestellen per tafel.
Walking Streek Dinner
Vele gasten hebben ons laten weten de diverse streekproducten die wij serveren erg te kunnen waarderen. Marnetta en Geert kennen de leveranciers van deze kwalitatief zeer goede en uitermate smaakvolle streekproducten persoonlijk.
Middels het walking streekdinner kunt u culinair genieten van diverse streekproducten en op informele wijze samen zijn met collega’s, familie of vrienden. Wij presenteren het walking streekdinner in 8 gangen.
Walking streekdinner 40,00 p.p.
Om de start van het walking dinner een feestelijk tintje te geven bevelen wij als aperitief aan een Kir de Kempen; een overheerlijke glaasje Brabantse Solaris (Dassemus, Chaam) met Blauwe Bessen Likorette (Jan Janssen, Budel) 4,50 per persoon
Kortom, op een ongedwongen manier een gezellig avondje genieten van 8 over(h)eerlijke streekgerechtjes, met liefde bereid door Marnetta.
De 8 gerechtjes worden om het half uur gepresenteerd. U kunt dus uitgaan van een tijdsbestek van ongeveer 4 uur. Mocht u dit anders wensen dan vernemen wij dit graag.
De drankjes worden geturfd en apart vermeld op de rekening. Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 20 personen.
Teutenbrunch
De Teutenbrunch bestaat uit:
- witte en bruine broodjes (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- gesneden wit en bruin brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- Krentenbrood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- roggebrood
- beschuit
- gekookte eieren (Lekker’nei uit Oirschot)
- worstenbroodje (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- boerenkaas (kaasboerderij De Ruurhoeve, Hoogeloon)
- 2 soorten hartig beleg; gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel) en slagersham (Corné van Roessel, Goirle)
- 2 soorten zoet beleg, o.a. blauwe bosbessen jam (Jan Janssen, Budel)
De prijs van bovenstaande Teutenbrunch is 18,00 per persoon.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
Deze Teutenbrunch is uit te breiden met het volgende;
- Soep van de dag 6,00 per persoon
- Omelet van Lekker’nei uit Oirschot 3,50 per persoon
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.
Authentieke Streekbrunch
De Authentieke Streekbrunch bestaat uit:
- gesneden wit en bruin brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- Krentenbrood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
- roggebrood
- zure zult
- boerenomelet (Lekker’nei, Oirschot)
- bloedworst met appeltjes en spek (bloedworst en spek, Corné van Roessel, Goirle)
- boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon)
- gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel)
- zoet beleg (b.v. aardbeienjam de Laarhoeve, Diessen)
- koffie en thee
De prijs van bovenstaande Authentieke Streekbruch is 18,00 per persoon.
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, bier of wijn), worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
Deze Authentieke Streekbrunch is uit te breiden met het volgende:
Soep van de dag: 6,00 per persoon.
In overleg kunt u zelf de soep van de dag uitkiezen.
Omelet van Lekker’nei uit Oirschot: 3,50 per persoon.
Als alternatief voor een Authentieke Streekbrunch kunnen we ook een Teutenbrunch verzorgen (met o.a. een worstenbroodje i.p.v. bloedworst en andere soorten beleg i.p.v. zure zult).
Lunch de Hofkaemer
Oftewel een uitgebreide lunch bestaande uit luxe belegde broodjes.
In ons gemoedelijke Streekrestaurant werken wij daar waar mogelijk met streekproducten. Ook bij Lunch “de Hofkaemer” kunt u volop genieten van de geneugtes des levens, die de Kempen en omgeving te bieden heeft.
De hieronder gepresenteerde broodjes worden gebakken door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
• Waldkorn met boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon) en slagersachterham (Corné van Roesel, Goirle) van varkensvlees (Elshorst Puur, Baarschot).
• Waldkorn met gerookte Kempenham (de Hooiberg, Bladel).
• Focaccia met gerookte meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
• Focaccia met gerookte paling (Rijpelaal, Johan en Marij Meulendijks, Helmond).
• Zacht bolletje met biologische geitenkaas (Saanenhof, Heeze).
• Zacht bolletje met huisgemaakte eiersalade (Lekker’nei, Oirschot).
Voor elke 2 personen zijn 6 verschillende broodjes beschikbaar. De prijs voor bovenstaande; 22,00 per persoon
De prijs is inclusief onbeperkte consumptie van koffie en/of thee. Als er wat anders gedronken wordt (zoals bijvoorbeeld melk, karnemelk, frisdrank, fristi, chocomel, verse jus, bier of wijn) worden deze geturfd en apart op de rekening vermeld.
Een goede Kempische gewoonte is om de lunch te beginnen met een lekker “kumke” soep. Soep kan in overleg vastgesteld worden. De meerprijs van de soep is 6,00 per persoon.
Bovenstaande is het meest geschikt voor groepen vanaf 20 personen en alleen mogelijk op reservering.
High beer High wine
Bierproeverijtje Wijnproeverijtje
High Beer
High Beer
drie verschillende bieren, kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), bittergarnituur (Bourgondiërs, Ad van Geloven Tilburg), pittig groentebroodje (First Class Bakery, Bergeijk)
25,00 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
Bierproeverijtje
Bierproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 biertjes met begeleidende bijbehorende (streek)hapjes oftewel passende bier & spijs combinaties
25,00 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
High Wine
High Wine
drie verschillende wijnen, kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), bittergarnituur (Bourgondiërs, Ad van Geloven Tilburg), pittig groentebroodje (First Class Bakery, Bergeijk)
25,00 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
Wijnproeverijtje
Wijnproeverijtje (vanaf 2 personen)
5 wijntjes met begeleidende bijbehorende (streek)hapjes oftewel passende wijn & spijs combinaties
25,00 p.p.
Ook niet-alcoholisch mogelijk
De menukaart wisselt om de drie maanden. Daarnaast werken wij met seizoensproducten zoals asperges, aardbeien en wild. Wij werken met verse en dus gezonde producten.
Naast persoonlijke aandacht, spelen wij in op de wensen van onze gasten (o.a. glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, veganistisch). Mocht u onverhoopt minder tijd hebben dan houden wij daar rekening mee. We hebben een toilet voor minder validen. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor grotere gezelschappen.
Bourgondisch genieten..
Wil je reserveren?